Με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, που αποτελεί την ύψιστη γαλλική διάκριση, βραβεύτηκε ο ελληνικής καταγωγής CEO της JP Morgan Chase & Co, Τζέιμι Ντάιμον

Το επόμενο βήμα του μετά τη Wall Street φαίνεται ότι σκέφτεται ο Ελληνοαμερικανός Jamie Dimon, καθώς έχοντας συμπληρώσει 18 χρόνια στο τιμόνι της JP Morgan, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι σκοπεύει να παραμείνει για μία ακόμα 5ετία. Όπως αποκάλυψε μιλώντας από το ετήσιο συνέδριο της τράπεζας στην Κίνα, έχει σκεφτεί να διεκδικήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα, ουσιαστικά ανοίγοντας και πάλι μία συζήτηση που εδώ και χρόνια τον θέλει να «κοιτάζει» προς τον Λευκό Οίκο.

«Αγαπώ τη χώρα μου και ίσως μια μέρα να υπηρετήσω τη χώρα μου με τη μία ή την άλλη ιδιότητα» είπε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Dimon, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει σκεφτεί ποτέ κάποιο δημόσιο αξίωμα, την ώρα που οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο τραπεζίτης είναι ανάμεσα στους μακροβιότερους CEOs της Wall Street, καθώς ο 63χρονος Brian Moynihan βρίσκεται στο τιμόνι της Bank of America από το 2010, ενώ ο 64χρονος James Gorman έγινε CEO της Morgan Stanley το 2010 και σκοπεύει να αποχωρήσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Ο Dimon, που είναι 67 ετών, διευθύνει την JP Morgan από το 2005 και έχει δηλώσει ότι θα μείνει άλλα 5 χρόνια. Πέρυσι, στην επίσκεψή του στην Αθήνα για την εξαγορά της Viva από την JP Morgan, ο Jamie Dimon είχε δηλώσει πολύ περήφανος για την ελληνική καταγωγή του, αφού όπως σημείωσε, τρεις από τους παππούδες του μετανάστευσαν από τη χώρα σε δύσκολες εποχές.

Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, Πάνος Παπαδημητρίου, εγκατέλειψε την Ελλάδα για τη Νέα Υόρκη μετά το ξέσπασμα του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1919. Ο Παπαδημητρίου άλλαξε το όνομά του σε Dimon, πιστεύοντας ότι ακούγεται πιο «γαλλικό» και κατέληξε να δουλεύει ως χρηματιστής στην Shearson Hammill. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και ο πατέρας του σημερινού CEO της JP Morgan, Θεόδωρος.