…Το πόρισμα εκτείνεται χρονικά από το 2002 έως το 2020. Στο διάστημα αυτό, ο Γιώρ γος Τράγκας φέρεται να συνδέεται με δεκάδες εταιρείες, μέσω των οποίων γίνονταν οι αγορές και οι μεταβιβάσεις των πολυτελών ακινήτων που εντοπίστηκαν από την Αρχή για το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Στην πλειονότητα των εταιρειών αυτών, αρχικά εμφανίζονται ως πρόεδρος ή αντιπρόεδρος ο ίδιος και η σύζυγός του Μ. Καρρά, οι οποίοι φαίνεται να αποχωρούν και να μένουν πλέον ως απλά μέλη από τη στιγμή που οι εν λόγω εταιρείες αρχίζουν να δημιουργούν χρέη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της Αρχής αναφέρονται ενδεικτικά 9 εται ρείες, οι οποίες άφησαν χρέη προς το Δημόσιο άνω των 13 εκατ. ευρώ.
Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων ελεγκτικών Αρχών αναμένεται να μπει και τραπεζικό δάνειο, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που φαίνεται να λαμβάνει ο Γιώργος Τράγκας το 2008. Το συγκεκριμένο δάνειο αποπληρώνει το 2018 μετά από πολλές αναθεωρήσεις της σύμβασης, που έγιναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Μάλιστα, προκύπτει πως δεν κατέβαλε το σύνολο του ποσού που χρωστούσε, αλλά η τράπεζα του «χάρισε» περίπου 600.000 ευρώ.
Η αντικειμενική αξία των ακινήτων που εντόπισε η Αρχή κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στο πόρισμα, κοντά στα 23 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η εμπορική αξία αυτών των ακινήτων εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον πενταπλάσια, καθώς βρίσκονται σε ορισμένες από τις πιο ακριβές περιοχές της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως το Παρίσι, η Κυανή Ακτή, το Μανχάταν, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και η Ουάσιγκτον.