Τρία χρόνια φυλάκιση
Δεν γλίτωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί που κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση διαφθοράς εις βάρος του και του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών, εκ των οποίων δύο με αναστολή.
Ο Νικολά Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και «κατάχρηση εξουσίας» στην υπόθεση Πιλ Μπισμού. Το οικονομικό δικαστήριο είχε αρχικά προτείνει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων δύο με αναστολή, εκτιμώντας πως η εικόνα του προέδρου της Γαλλίας «αμαυρώθηκε» από την υπόθεση αυτή.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους Τιερί Ερζόγκ και Ζιλμπέρ Αζιμπέρ. Επιπλέον, επιβλήθηκε απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου για τον πρώτο εκ των δύο. Η απόφαση θα ισχύσει μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του εφετείου, ενώ, σύμφωνα με τη Le Figaro, κατά της απόφασης αναμένεται να προσφύγει ο πρώην πρόεδρος της χώρας.
Ο 66χρονος Σαρκοζί, που είχε το τιμόνι της Γαλλίας από το 2007 μέχρι το 2012, καταδικάστηκε, καθώς πρόσφερε μια θέση στο Πριγκιπάτο του Μονακό σε δικαστή με αντάλλαγμα πληροφορίες για την εις βάρος του έρευνα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας.
«Μια δίκη δεν αποτελεί προσωπική, δημόσια ή θεσμική βεντέτα» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικονομικής Εισαγγελίας της Γαλλία, Ζαν-Φρανσουά Μπονέρ. «Κανείς εδώ δεν αναζητά να εκδικηθεί έναν πρώην πρόεδρο της Γαλλίας. Ναι, κύριοι Σαρκοζί, Ερζόγκ, Αζιμπέρ, έχετε δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη».
Λίγο μετά την απόφανση του δικαστηρίου, η πρώην “πρώτη κυρία” της Γαλλίας ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, εκφράζοντας δημόσια τη στήριξή της προς τον σύζυγό της. Συγκεκριμένα, το μοντέλο έγραψε «τι αδυσώπητος παραλογισμός αγάπη μου Νικολά Σαρκοζί, η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα βγει στο φως» με hashtag “δικαιοσύνη”.
Θα μπει μέσα; Δύσκολο…
Θα περάσει έστω και μια μέρα στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί; Σύμφωνα πάντως με τη βρετανική Guardian, φαίνεται απίθανο να συμβεί αυτό. Η φυλάκιση ενός έτους δύναται να εκτιθεί υπό προϋποθέσεις εκτός σωφρονιστικού ιδρύματος, με τη χρήση, για παράδειγμα, ηλεκτρονικού βραχιολιού ή την επιβολή μερικού κατ’ οίκον περιορισμού.
Ο Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να προσφύγει κατά της απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, αν και εφόσον ο πρώην πρόεδρος ήλπιζε να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλίας το 2022, η απόφαση αυτή φαίνεται πως «γκρεμίζει» την όποια ελπίδα μπορεί να είχε.
Ο πρώην πρόεδρος είπε στο δικαστήριο ότι «ουδέποτε διέπραξε την παραμικρή πράξη διαφθοράς», αλλά οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων, εκ των οποίων δύο με αναστολή, ενώ την ίδια ποινή ζήτησαν και για τους συγκατηγορούμενούς του, τον δικηγόρο Τιερί Χερτσόγκ και τον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρτ.
«Τα γεγονότα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν ο πρώην πρόεδρος όπως και ο δικηγόρος του αντιλαμβάνονταν την ευθύνη και τα καθήκοντα που απέρρεαν από το αξίωμά τους» είπε ο εισαγγελέας Ζαν-Λικ Μπλασόν.
Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Σαρκοζί κι ο Ερζόγκ προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον δικαστή Αζιμπέρτ για πληροφορίες αναφορικά με την έρευνα ως προς τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε λάβει παράνομη χρηματοδότηση από την κληρονόμο της L’ Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ κατά την προεκλογική εκστρατεία του το 2007.
Στηρίζουν δε τις κατηγορίες σε μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες μεταξύ του Χερτσόγκ και του Σαρκοζί, κατηγορώντας τον τελευταίο ότι «χρησιμοποίησε μυστικές τηλεφωνικές γραμμές» για να καλύψει τα ίχνη του.
Κι άλλη… τέχνη
Αυτές τις μέρες οι προσόψεις μνημείων και τοίχων μεγάλων δημόσιων κτηρίων έχουν αυτή και χειρότερη εικόνα.
Όπως εδώ το άγαλμα του Κωστή Παλαμά το οποίο επίσης βεβήλωσαν.
Άραγε όλα αυτά είναι… εικαστική παρέμβαση, που έγραψε η «Αυγή»;
Γιατί αποσύρθηκε η Άννα
Έφτασε στην τριάδα, αλλά είδε ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι δύσκολα και απεσύρθη. Την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ ανακοίνωσε χθες σε ανάρτησή της η.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή της, η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο να «διευκολύνει τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής». Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη» που της παρείχε στην υποψηφιότητά της.
Έτσι κι αλλιώς ήταν επιτυχία που έφτασε μέχρι την τριάδα των υποψηφίων για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ. Πλέον, τη θέση διεκδικούν η Σουηδή Cecilia Malmström και ο Αυστραλός Mathias Cormann.
Οι ωραίοι αγώνες
…Η ίδια ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη που τη στήριξε, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα για τη στάση που κράτησε. «Αισθάνομαι περήφανη που καταφέραμε να φτάσουμε στην τρίτη θέση, προβάλλοντας με πάθος και τεκμηρίωση τη δική μας άποψη για το διεθνές σύστημα, τις προτάσεις μας για τη διεθνή συνεργασία στο θέμα των ανισοτήτων, της κλιματικής αλλαγής, του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, χωρίς εξαιρέσεις, σεβάστηκε μια εθνική προσπάθεια, οι διπλωμάτες μας το πήραν προσωπικά, ο Ελληνισμός σε καθε γωνιά της γης σηκώθηκε στο πόδι, τα ΜΜΕ βοήθησαν με διεθνείς αναπαραγωγές, οι δικοί μου άνθρωποι έβαλαν πλάτη ξανά, και εσείς όλοι, εδώ, σ’ αυτό το σημείο συνάντησης, κάθε μέρα, σε κάθε βήμα, μου πιάνατε το χέρι και με γεμίζατε ευγνωμοσύνη και ευθύνη. Σας ευχαριστώ που συμμετείχατε, που πιστέψατε. Αυτή η προσπάθεια είναι ομαδική – δούλεψαν πολλές και πολλοί, όλους αυτούς τους μήνες.
Τις επόμενες μέρες θα αναφερθώ στον καθένα προσωπικά. Έχω πια μάθει, όταν κάτι πάει στραβά, να κοιτώ πού έφταιξα – όταν κάτι πάει καλά, να σφίγγω το χέρι της ομάδας. Όλα, όμως, ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου, με τον Costas Fragoyiannis και τον Georges Prevelakis, και ολοκληρώθηκαν χθες, αργά το βράδυ, στο zoom για τη δήλωση της απόσυρσης. Τελείωσαν; Προφανώς και όχι! Άλλωστε, οι ωραίοι αγώνες, αφήνουν ωραίες φιλίες και ανοίγουν νέα κεφάλαια».
Ξύλο για τους κεφτέδες
Τι σου κάνει ένας καυτερός κεφτές! Σκηνές απόλυτου σουρεαλισμού αλλά και απρόκλητης βίας εκτυλίχθηκαν σε εστιατόριο στην Τουρκία πάνω από ένα πιάτο κεφτέδες.
Όλα ξεκίνησαν όταν πελάτης ζήτησε από τον εστιάτορα μια μερίδα κεφτέδες, αλλά ήθελε να μην είναι καυτεροί. Ωστόσο, με την πρώτη μπουκιά, του φάνηκε ότι ο μεζές έκαιγε και ξέσπασε με οργή στον υπάλληλο του εστιατορίου.
Κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε αρχικά να του πετάει τα χρήματα και όταν ο υπάλληλος τού είπε ότι δεν χρειάζεται να πληρώσει, να του επιτίθεται με γροθιές και φωνές και να τον ξυλοκοπεί.
Σημειώνεται ότι ο υπάλληλος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του στις Αρχές και ο οξύθυμος πελάτης θα πληρώσει πολύ ακριβά τους… καυτερούς κεφτέδες.
@patris
Θα ανησυχούσα τι θα γινόταν και ποιος περιοιείται την Κάρλα, αλλά αφού θα μείνει σπίτι ο Νικολά εντάξει. Τουλάχιστον θα τση μαγειρεύει.
Nikolakis
Οι υποψήφιοι για την… Ειρήνη
Συνολικά 329 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Νόμπελ της Νορβηγίας, και μεταξύ αυτών, παρόλο που η λίστα παραμένει απόρρητη, είναι ήδη γνωστό ότι περιλαμβάνονται πρόσωπα όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο Αλεξέι Ναβάλνι, οργανισμοί όπως ο ΠΟΥ αλλά και κινήματα, όπως το Black Lives Matter.
Αν και υψηλός, ο αριθμός των υποψηφίων δεν έσπασε το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2016, όταν είχαν προταθεί συνολικά 376.
Από τους 329 φετινούς υποψήφιους, οι 234 είναι πρόσωπα και οι υπόλοιποι 95 οργανισμοί και κινήματα. Τα ονόματα των υποψηφίων παραμένουν απόρρητα για τουλάχιστον 50 χρόνια, ωστόσο πολύ συχνά εκείνοι που εισηγούνται τις υποψηφιότητες ανακοινώνουν δημοσίως τις προτάσεις τους.
Περίσσεψαν τα ευχαριστώ
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Σώματος Γρηγόρης Πασπάτης ενημέρωσε τους συμβούλους για τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την ανεξαρτητοποίηση του Νίκου Αγγελάκη.
Παρά την αμηχανία που λογικά υπήρξε, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, πάντα ευγενής, μίλησε και τον ευχαρίστησε:
«Ευχαριστώ τον Νίκο για τις υπηρεσίες του και στην παράταξη με την οποία εξελέγη, αλλά και στον Δήμο από όποια θέση κι αν πέρασε».
Η απάντηση του τέως αντιδημάρχου Παιδείας και πρώην -πια- μέλους της “Δύναμης Πολιτών” ήταν στο ίδιο ύφος: «Κι εγώ ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο και όλους τους συναδέλφους από τη Δύναμη Πολιτών.
Εδώ θα είμαι να υπηρετώ το Ηράκλειο ως ανεξάρτητος, καθώς θεωρώ ότι η θέση του δημοτικού συμβούλου εξακολουθεί να αποτελεί για εμένα το ύψιστο αξίωμα».
Παραδέχτηκε τους… εμβόλιμους
Το γεγονός ότι το σύστημα επιτήρησης των εμβολιασμών δεν είναι σε θέση να αποτρέψει τις επανειλημμένες περιπτώσεις προσώπων που εμβολιάζονται εκτός σειράς, όπως συνέβη με τα «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλονίκης, αναγνώρισε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι για να αποτραπούν όλες οι εξαιρέσεις θα χρειαζόταν «ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή».
«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή ή γύρω από κάθε δομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην Ολομέλεια της Βουλής, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει τις παραβιάσεις. Ταυτόχρονα επιχείρησε να υποβαθμίσει το εύρος των παραβιάσεων από στελέχη της ΝΔ τονίζοντας ότι οι περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς είναι «3, 4 ή 5» και αποτελούν «απόλυτη εξαίρεση».
Στον αντίποδα, όμως, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης υπενθύμισε ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 24 περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς και ζήτησε να διωχθούν δικαστικά οι υπεύθυνοι.
Ζήτησε συγγνώμη η Αγαπηδάκη
Θέση για τις αναρτήσεις της σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έγιναν αφορμή για αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή, πήρε στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Ερωτηθείσα η κ. Αγαπηδάκη αν έχει μετανιώσει για όσα έγραφε σχολίασε: «Το 2015 έμεινα άνεργη εξαιτίας της προκήρυξης του δημοψηφίσματος, γιατί αυτό είχε συνέπειες ακόμα και στη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων.
Ημουν πάρα πολύ θυμωμένη. Ως απλός πολίτης, έγραφα στα σόσιαλ μίντια πάντα με το ονοματεπώνυμό μου και δεν έσβησα το προφίλ μου όταν ανέλαβα αυτή τη δουλειά.
Τότε ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα κάποιο δημόσιο αξίωμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου, ναι, έχω γράψει πολύ σκληρά πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μετανιώνω για το νόημα, μετανιώνω για το ύφος. Ούτε τότε ούτε τώρα έχω βουλευτική ασυλία όπως ο κ. Πολάκης.
Εδώ και μία εβδομάδα διαβάζω σε διάφορα έντυπα που συνδέονται με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνω τράφικινγκ! Ο κ. Τσίπρας αντί να τα αποκηρύξει και επειδή δεν μπορεί να κάνει κριτική στο έργο μου, γιατί έχω κάνει έργο, προσπάθησε να σπιλώσει εμένα προσωπικά εμφανίζοντας κάτι που έκανα πριν από πέντε χρόνια».
Χωριό για αστέγους
Το πρώτο χωριό για άστεγους σχεδιάζει να χτίσει στην Αγγλία μία φιλανθρωπική οργάνωση, την οποία στηρίζουν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Η οργάνωση Social Bite, που έχει ήδη προσφέρει στέγη σε δεκάδες ανθρώπους στο Εδιμβούργο, αναζητεί την κατάλληλη έκταση και βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους δήμους, ανάμεσά τους και το Λονδίνο. Περίπου 1.000 άστεγοι πέθαναν το 2020 στη Βρετανία, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μετά την άρση του lockdown.
Το μίνι χωριό των αστέγων στο Εδιμβούργο δημιουργήθηκε το 2018 και αποτελείται από 10 σπίτια με δύο κρεβατοκάμαρες το καθένα, με κήπους, θέρμανση και πλήρη εξοπλισμό. Το σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Τζέιμς Εϊβερι. Οπως γράφουν οι Times, στους κατοίκους προσφέρονται μαθήματα γιόγκα και μαγειρικής, καθώς και ποδήλατα. Επίσης, παρέχονται συμβουλευτικές συνεδρίες και πρακτική εξάσκηση.
Ανεβαίνει επικίνδυνα
Οι άλλοι τρέχουν κι εκείνη γεμίζει. Αναφέρομαι στην Λεπέν που ανεβαίνει επικίνδυνα. Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Politico είναι σαφής: «Η Μαρίν Λεπέν δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στο να κατακτήσει την εξουσία στη Γαλλία όσο σήμερα»! Ουδείς μπορεί φυσικά να χαρακτηρίσει τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή ιστοσελίδα φίλα προσκείμενη στην ηγέτιδα της Ακροδεξιάς στη Γαλλία. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, άλλωστε, δείχνουν ότι η Μαρίν Λεπέν θα είναι σίγουρα πρώτη στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, την άνοιξη του 2022, αυξάνοντας μάλιστα κατά πολύ το ποσοστό που είχε λάβει στον πρώτο γύρο των προηγούμενων προεδρικών εκλογών, το 2017.
«Η πανδημία έχει αυξήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οι ιδέες της Λεπέν γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, γιατί οι περισσότεροι Γάλλοι είναι δυσαρεστημένοι με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης» γράφει η γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» («FAZ»), επιχειρώντας να εξηγήσει την άνοδο της Ακροδεξιάς στη Γαλλία. Οσο και αν ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ ονειρεύεται ότι οι προεδρικές εκλογές του χρόνου θα είναι χωρίς τη Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο, «η πραγματικότητα είναι διαφορετική» γράφει η «FAZ»: «Η πανδημία έχει καταστρέψει τα τελευταία απομεινάρια της αισιόδοξης διάθεσης που υπήρξε όταν ο Εμανουέλ Μακρόν μετακόμισε στο Μέγαρο των Ηλυσίων το 2017».
«Η υγειονομική κρίση αποκαλύπτει ότι οι Γάλλοι συμμερίζονται τις ιδέες της Λεπέν για επιστροφή στο έθνος-κράτος» εκτιμά η γερμανική εφημερίδα. «Η κρίση στην υγεία έχει εντείνει τη διαρθρωτική πολιτική κρίση εμπιστοσύνης στη Γαλλία» εξηγεί ο πολιτικός επιστήμονας Μπρουνό Κοτρέ του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών (Cevipof).
Ντροπή
Έχει δίκιο να φωνάζει ο Μαν. Δερμιτζάκης! «Άκουσα οτι υπάρχει πρόταση στην Ελλάδα να εμβολιαστούν τελειόφοιτοι Ιατρικής για να βοηθήσουν στο Σύστημα Υγείας.
Μα είναι δυνατόν; Αυτό θα είναι μια απόλυτη ντροπή!
Οι 25χρονοι έχουν ρίσκο θανάτου 1000 (ναι ΧΙΛΙΕΣ!) φορές μικρότερο από έναν 70χρονο. Οπότε ακόμα και βεβαιότητα μόλυνσης να υπήρχε σε ένα 25χρονο τελειόφοιτο που θα δούλευε στο νοσοκομείο το ρίσκο του θα ήταν πολύ πολύ μικρότερο από έναν 70χρονο.
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι και να κάνουμε σοβαρή πολιτική προτεραιοποίησης εμβολίων, γιατί συνεχώς εμβολιάζουμε με επίσημη διαδικασία αυτούς που στηρίζουν την υγεία και ξεχνάμε του ίδιους τους πιθανούς ασθενείς!» έγραψε ο Ηρακλειώτης καθηγητής Γενετικής.
Οι Κάννες
Φαντάζομαι τη χαρά που θα έχει κάνει ο ΓΑΠ τώρα. Μόνο που σκέφτεται τι του είπε και τι του ‘ξωσε στις Κάννες. Βρε τον κοντό…
Οι αριθμοί
Για να μην υπάρχει παρανόηση. Έχουμε (μέχρι χθες το απόγευμα) 885.000 εμβολιασμούς και 572.000 εμβολιασμένους. Οι υπόλοιποι 313.000 είναι από τους 572.000 που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση από την Pfizer. Άλλο ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις και άλλο οι εμβολιασμένοι.
ΕΡΓΑΝΗ
Βρε χαρά ο Βρούτσης για το ΕΡΓΑΝΗ! «1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 στο Υπ. Εργασίας δημιουργούμε το καινοτόμο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κόντρα στο κύμα αμφισβητήσεων που δεχόμουν! Μια ιστορική στιγμή για εργαζόμενους και αγορά εργασίας που άλλαξε θετικά τα πάντα & ειδικά μέσα στην Πανδημία, με την ΕΡΓΑΝΗ στηρίξαμε ολους τους εργαζόμενους!» έγραψε ο πρώην υπουργός που αισθάνεται δικαιωμένος.
Πρόεδρος
Επιτυχία για την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή της κας Φωτεινής Παζαρτζή, καθηγήτριας του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ.
Η επιτυχία αυτή -πρωτόγνωρη για την Ελλάδα- γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ αποτελεί το ανώτατο όργανο για την επίβλεψη της εφαρμογής, παγκοσμίως, τόσο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όσο και των λοιπών επιμέρους διακηρύξεων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Φάκελος
Υπάρχει «τοπικός φάκελος» για… αδικήματα που έχουν γίνει της μόδας τελευταία στην Ελλάδα με το εγχώριο «Me too»; Όχι μόνο ένας, μου απαντούν, αλλά για να δούμε πότε και με ποιο τρόπο θα βγουν. Θα επιλέξουν τα κοινωνικά δίκτυα;