ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης που τον δέχτηκε στο γραφείο του, μαζί με την αρχαιολόγο Ελένη Κανάκη τον πανεπιστημιακό δάσκαλο και ερευνητή Alfred Vincent.

Ο τελευταίος κρητολόγος

Είναι πράγματι ο τελευταίος των μεγάλων κρητολόγων. Και χθες ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης που τον δέχτηκε στο γραφείο του, μαζί με την αρχαιολόγο Ελένη Κανάκη, δεν έκρυβε τη χαρά του.

«…Είχα την αγαθή τύχη να γνωρίσω και να συνομιλήσω με έναν σπουδαίο φιλέλληνα και φίλο της Κρήτης, τον πανεπιστημιακό δάσκαλο και ερευνητή Alfred Vincent.

Στη συζήτηση που είχαμε άκουσα από έναν φωτισμένο πολίτη της οικουμένης για την αγάπη του για την Ελλάδα και ειδικότερα για την πόλη μας, που επιλέγει συστηματικά να επισκέπτεται και να διαμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στις διακοπές του, γιατί, όπως λέει, εκτός από τη σπουδαία ιστορία της, διαθέτει και έναν αξεπέραστο δυναμισμό!» ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Οι Times του Λονδίνου, αλλά και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης,  εμπιστεύονται σταθερά και χρόνια τώρα την εφημερίδα «Πατρίς» για σοβαρά θέματα που ενδιαφέρουν το βρετανικό κοινό.

Η εμπιστοσύνη των TIMES

Οι Times του Λονδίνου, αλλά και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης,  εμπιστεύονται σταθερά και χρόνια τώρα την εφημερίδα «Πατρίς» για σοβαρά θέματα που ενδιαφέρουν το βρετανικό κοινό. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που η συνάδελφος Ευαγγελία Καρεκλάκη είναι εκείνη που συνυπογράφει το εκτενές ρεπορτάζ στη βρετανική εφημερίδα για τη δίκη που έγινε και αφορούσε τον θάνατο ενός 18χρονου Βρετανού στην Κρήτη από ξυλοδαρμό.

 

@patris
Μέχρι τώρα και σκ@τ@ να έπιανε… χρυσός γινότανε.

Από εδώ και πέρα θα πιάνει χρυσό και… θα σκουπίζεται!
Arhaniotis

 

Το Ποτάμι αποχαιρετά το Κίνημα Αλλαγής. Είναι πλέον γεγονός.

Τέλος και το Ποτάμι

Το Ποτάμι αποχαιρετά το Κίνημα Αλλαγής. Είναι πλέον γεγονός. Τα στελέχη πήραν εντολή να μην συμμετέχουν σε κανένα όργανο και την 1η Ιουλίου έχουν συνάντηση για να καθορίσουν τη στάση τους, δεδομένου ότι ο Θεοδωράκης είπε ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση και θέλει εκλογές. Θα ακολουθήσει και συνέδριο τον Σεπτέμβριο και μετά… βλέπουμε. Αλλά το διαζύγιο είναι γεγονός!

Την πόρτα της εξόδου έδειξε και ο Γρηγόρης Ψαριανός που σχολίασε ραδιοφωνικά  το tweet που έκανε χτες, με το οποίο εξήγγειλε την αποχώρησή του από την «αριστερή παρένθεση μισού αιώνα», και είπε ότι ενώ κάποιες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας έχουν κατεύθυνση την Ευρώπη, «κάποια άλλη υποδιαίρεση έχει το Χαλκούτσι, “το Κατσαπλιαδιστάν”.

Εγώ ανήκω στους πρώτους». Εκτός αυτού, χαρακτήρισε «λάθος» την επιλογή σύμπλευσης στο ΚΙΝΑΛ και ότι δεν συμφωνεί με όσους πηγαίνουν το Ποτάμι προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ είμαι ήδη εκτός Κινήματος Αλλαγής» είπε.

 

Που θα πήγαινε αυτός…

…«Ο Τσίπρας που θα έβγαζε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ πασχίζει να βάλει κι άλλους μέσα» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Αν Αριστερά είναι η ΣΤΑΖΙ, η KGB, ο Κουφοντίνας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Τσάβες, ο Μαδούρο, εγώ δεν είμαι. Για μένα ο Ομπάμα είναι αριστερός. Για μένα πιο αριστερός είναι ο Μακρόν από τον Ολάντ». Αν στην Ελλάδα υπήρχε ένα κόμμα «τύπου Μακρόν», φιλοευρωπαϊκό χωρίς αστερίσκους, μεταρρυθμιστικό  εκσυγχρονιστικό, εγώ θα ήμουν εκεί, τόνισε. «Είμαι στο Ποτάμι επειδή συμφωνήσαμε στην κατεύθυνση του κόμματος». Αν το Ποτάμι θέλει να πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εμένα αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει. Αν θέλει να παλέψουμε για τη συγκρότηση ενός χώρου τύπου Μακρόν, «έστω και μετά τα λάθη της εισχώρησης στο ΚΙΝΑΛ», εγώ είμαι εδώ. «Όταν το Ποτάμι έχει τρυφερές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ είμαι απέναντι» είπε και συμπλήρωσε «όταν με ρωτάνε αν θα πάω στη Δεξιά, εγώ λέω ότι δεν είμαι δεξιός» είπε ο  Ψαριανός.

 

Και το… δηλητήριο της Αυγής

Πάντως, λίγο μετά τις δηλώσεις του, η εφημερίδα ΑΥΓΗ αποχαιρέτησε τον Ψαριανό με ένα δηλητήριο: «Κλείνει την αριστερή του παρένθεση ο Γρηγόρης Ψαριανός. Η αλήθεια είναι ότι δεν του πήγε και άσχημα. Με την “Ανοιχτή Πόλη” του Τσίπρα από ραδιοφωνικός παραγωγός βρέθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ, από δημοτικός σύμβουλος βρέθηκε βουλευτής – και θυμάμαι που τον κυνηγάγαμε κανένα τρίμηνο να επιλέξει επιτέλους μία από τις δύο καρέκλες, διότι κρατούσε και τις δύο. Μετά, αφού είχε μπει για τα καλά στην πολιτική πήρε πια τον δρόμο του. Η βουλευτική Lexus την οποία με κόπο και ιδρώτα απέκτησε ήταν πολύ μεγάλη για να χωρέσει στον περιορισμένο ορίζοντα των αριστερών ιδεοληψιών. Και τα ΜΜΕ τον υιοθέτησαν με θέρμη λόγω του χαριτωμένου και τόσο πολιτικά γόνιμου λεκτικού του τραμπουκισμού. Την Αριστερά την έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό.

Σήμερα απλώς αισθάνεται την ανάγκη να το ανακοινώσει, προφανώς επειδή έχει αποφασίσει να απευθυνθεί σε άλλο εκλογικό ακροατήριο. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τη μικρή διόρθωση των παρεμβάσεών του επί το εμφυλιοπολεμικότερο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα αποκτήσει έναν πραγματικά δυνατό ανταγωνιστή. Στο καλό Γρηγόρη Ψαριανέ.

Α και εκεί που θα πας, τους χαιρετισμούς μας στον Δημήτρη Καμμένο» έγραψε.

 

Διέψευσε τις φήμες

Οι φήμες, ο Δ. Καμμένος, η σκακιέρα του Τσίπρα, όλα έλεγαν ότι το Σκοπιανό ήταν μια συμφωνία στον βωμό του χρέους. Την ύπαρξη ανταλλαγμάτων στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ διέψευσε πάντως ο Νίκος Κοτζιάς. «Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα, κάναμε την καλύτερη συμφωνία για τη χώρα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ στις Πρέσπες.

Σημείωσε παράλληλα πως «θα έπρεπε να μας αναγνωρίσουν την επιτυχία ότι οι Σκοπιανοί αποδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία» προσθέτοντας πως «κάθε αλλαγή δημιουργεί ανασφάλεια και ερωτήματα».

 

Ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης

Έμπλεξε ο πρόεδρος

Πολλά ΜΜΕ, ακόμα και της Κρήτης, μπέρδεψαν τον κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, στέλεχος των ΑΝΕΛ που υπέβαλε την παραίτησή του, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ορισμένα χρησιμοποίησαν ακόμα και τη φωτογραφία του ενώ ανέφεραν ότι είναι Κρητικός! Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ, με ανάρτησή του στο Facebook, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι πέρα από το όνομα, δεν έχει καμία σχέση με το πρώην πια στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Τα… ακούνε οι υπουργοί

Δυστυχώς για  τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αυτά που έκαναν το 2013-2014 τα βρίσκουν τώρα μπροστά τους! Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκαν -μετά τα Χανιά που τα άκουσε η Κουντουρά- χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του Σύριζα Θεοδώρα Τζάκρη τη στιγμή που αποχωρούσαν από το κτήριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Τα γιουχαρίσματα δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία, με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να τους φωνάζουν «προδότες» και «αλήτες», με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Πάντως ο Κοντονής δεν έχασε το κέφι του κι έφυγε… χαμογελαστός κι έκανε και σκληρές δηλώσεις.

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων κατά την έξοδό του από το Ειρηνοδικείο είπε: «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες ούτε με τους χιτλερικούς.

Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά» συμπληρώνοντας ότι «είχαν έλθει εκεί, για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

 

Φοβήθηκε η υπουργός

…Την ίδια ώρα σκέψεις για ακύρωση για λόγους ασφαλείας της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη υπήρξαν στο επιτελείο της υπό το φόβο επεισοδίων, όμοιων με αυτά που σημειώθηκαν στα Χανιά. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης της υπουργού, η συνάντηση με τον δήμαρχο Χερσονήσου επρόκειτο να γίνει αμέσως μετά το ραντεβού με τον δήμαρχο Ηρακλείου, στις 12.30 το μεσημέρι, το οποίο τελικά ακυρώθηκε και πήγε μόνο στη Χερσόνησο.

Καμμένος και Κουντουρά

Τα έβαλε και με την Έλενα

Φαίνεται ότι δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται τα πράγματα στους ΑΝΕΛ. Για μια πολύ νευρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο οι πληροφορίες με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Μάλιστα, τότε οι θέσεις ήταν γεμάτες καθώς δεν είχαν φύγει οι Δημήτρης Καμμένος και Μανταλένα Παπαδοπούλου, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ο ένας, εκτός της πολιτικής η δεύτερη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σ’ εκείνη τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ κι ενώ η σκληρή γραμμή του προέδρου ήταν να επιτίθενται κατά βούληση κατά της συμφωνίας, ακούστηκε η φωνή της Ελενας Κουντουρά σε άλλο μήκος κύματος.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την άποψη ότι είναι μια καλή συμφωνία αυτή με τα Σκόπια. Τότε ποιος είδε τον Πάνο και δεν τον φοβήθηκε. Ο Καμμένος επιτέθηκε στην Κουντουρά λέγοντάς της να μην πει κάτι τέτοιο δημόσια και απαγορεύοντας σε όλους να θέσουν τέτοια θέματα, όπως βεβαίως και να μην καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ.

Το επεισόδιο μεταξύ Καμμένου και Κουντουρά έληξε γρήγορα, ενώ αποσοβήθηκε κι ένα ακόμη, αυτό με τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο που κι αυτός τάχθηκε εμμέσως υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

 

Αποζημίωση

Σχεδόν 13 χρόνια μετά το μοιραίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του 24χρονος φοιτητής με καταγωγή από το Ηράκλειο, το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να καταβάλει στην οικογένειά του ως αποζημίωση το ποσό των 350.000 ευρώ συν τους τόκους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι το Δημόσιο ευθύνεται για τη μη αφαίρεση παράνομα τοποθετημένης διαφημιστικής πινακίδας επί της Λ. Κηφισίας, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ο 24χρόνος οδηγός, όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στην πινακίδα.

Να σημειωθεί ότι το  Δημόσιο είχε ασκήσει αναίρεση επί της εφετειακής απόφασης υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι ο 24χρόνος ήταν συνυπαίτιος του ατυχήματος κατά 99%, αλλά το Α’  Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους και αόριστους τους ισχυρισμούς του.

 

Καρφιά

Δεν έλειψαν τα «καρφιά» από τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και τοπικούς βουλευτές.

Ο γραμματέας έκανε λόγο για αδικαιολόγητη συμπεριφορά του υπουργού, για ακατανόητες εκφράσεις, αλλά και για μια ανάγκη συνολικής αντίδρασης από τους αιρετούς που πρόσβαλε ο υπουργός. Από τα «βέλη» του γραμματέα ξέφυγε και ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης, τον οποίο αποκάλεσε «τοπικό ταχυδρόμο».

 

Μπετόν

Στάση «μπετόν» θέλησε να περάσει η τοπική Νέα Δημοκρατία στη χθεσινή συνεδρίαση στην Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα του ΒΟΑΚ. Θέλοντας να «πειράξουν» τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτή Ηρακλείου, τοπικοί αιρετοί σχολίασαν πως «ευτυχώς δεν τον έβαλαν να κάτσει ανάμεσα στους δύο Κεφαλογιάννηδες (Μανώλη και Γιάννη).

Άμεση ήταν η απάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος δίπλα του είχε τον Γιάννη και παραδίπλα τον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Δεν βάζουμε τον Λευτέρη στη μέση. Δίπλα μας τον έχουμε και προχωράμε μαζί» απάντησε με νόημα ο ευρωβουλευτής.

 

Πεθερές

Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ δεν δικαιώνουν το τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έλεγε προχθές σε πολιτική παρέα ότι «η Φώφη και ο Σταύρος είναι σαν τις δυο πεθερές που τσακώνονται και στο τέλος θα τα βρουν». Μάλλον δεν το έχουν!