Πάνε για νέα συμφωνία
Έχουμε και καλά νέα. Φαίνεται ότι κάποιες λεπτομέρειες απομένουν για να μπουν οι υπογραφές μεταξύ της ΕΑΣΗ και του ιδιώτη για το τυποποιητήριο στη Βιομηχανική. Μια συμφωνία που θα δώσει στην Ένωση τη δυνατότητα να ξαναμπεί δυναμικά στο εμπόριο του ελαιολάδου.
Θυμίζω ότι με την συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης δεν εισέπραττε ούτε ένα ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια ,που έχει παραχωρήσει το εργοστάσιο, με τα νέα δεδομένα φαίνεται να βάζει στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, αν βεβαίως τηρηθεί η συμφωνία για το χρονικό διάστημα που θα είναι εκεί ο ιδιώτης.
Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά φαίνεται ότι επιστρέφει στην ΕΑΣΗ και η ταυτότητα της, η σημαία της που δεν είναι άλλο από το ΚΝΩΣΣΟΣ, το ελαιόλαδο που είχε κάνει τα παλαιότερα χρόνια τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ και ήταν ο λόγος που η οργάνωση είχε επενδύσει ένα τεράστιο πόσο για την κατασκευή του εργοστασίου στην βιομηχανική.
Η καινούργια διοίκηση του Στ.Γαβαλά κρατάει χαμηλά τους τόνους ωστόσο το προσεχές διάστημα θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις καθώς όλοι θέλουν η ΕΑΣΗ να ξαναμπεί δυναμικά στα προϊόντα κρατώντας την ισορροπία
Το ερώτημα της κουδούνας
Να, το ερώτημα του μπαρμπα Γιώργου είναι πάντα επίκαιρο: Τώρα βγαίνω ή μένω;
Σταδιακή επανέναρξη
Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου φαίνεται πως επανέρχεται στην κανονικότητα και η Βουλή των Ελλήνων, με την επιστροφή να γίνεται βέβαια σταδιακά και με όλους τους προβλεπόμενους κανονισμούς ασφαλείας.
Το μείζον θέμα σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής σχετίζονταν με τις συνεδριάσεις των Επιτροπών οι οποίες και θα πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και σε πλήρη απαρτία.
Δεν θα ισχύσει το ίδιο βέβαια για την Ολομέλεια της Βουλής, αφού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή του συγχρωτισμού, οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται με τη μέγιστη συμμετοχή 50 βουλευτών.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο αριθμός αναμένεται να αυξάνεται σταδιακά, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα το τι θα γίνει με τα θερινά τμήματα της Βουλής, πότε θα αρχίσουν με δεδομένη την μεγάλη παύση και πώς θα λειτουργήσουν.
Μαρίνα στην… ανατολή
Διαβάζετε στις εσωτερικές σελίδες της «Π» για τις «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Μεταφροντίδας» που ουσιαστικά αποτελούν τις προτάσεις της εταιρίας που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τις οποίες υποχρεούται να υποβάλλει για την ανάπλαση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».
Έχετε διαβάσει στο παρελθόν και σε πολλά φύλλα της «Π» επίσης, για την προσπάθεια δημιουργίας μαρίνας σκαφών και κρουαζιερόπλοιων στα δυτικά του Ηρακλείου. Πώς μας ήρθε τώρα αυτό;
Κρατήστε το στο μυαλό σας, διότι ενδεχομένως ένα σενάριο για νέο λιμάνι στην ανατολή κι όχι στη δύση, αλλά και ένα «Νέο Μονακό» της Κρήτης, όπως θα έλεγε ο αγαπητός Άδωνις Γεωργιάδης, ίσως να βρίσκεται ήδη στις σκέψεις πολλών.
Τα κατάφερε ο Κυριάκος
Για περιορισμό της γραφειοκρατίας, «το πιο εντυπωσιακό θύμα του Covid-19 στην Ελλάδα» κάνει λόγο στην διαδικτυακή της έκδοση η γαλλική Le Figaro.
Οπως προσθέτει επρόκειτο για «μια Λερναία Υδρα εξαπλωμένη που καθυστερεί την πρόοδο της χώρας σε όλα τα επίπεδα, από τις εγγραφές στο Πανεπιστήμιο μέχρι τις προσλήψεις στο Δημόσιο ή ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης».
Ειδικότερα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη: «αυτός ο νέος πολιτικός, διπλωματούχος του Χάρβαρντ έκανε την έκπληξη κατά την ανακοίνωση της επιβολής περιορισμού της κυκλοφορίας, καθιερώνοντας την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση μέσω SMS, διαδικασίας αντίστοιχης με το «υποτιμητικό πιστοποιητικό» (σημ: όπως λέγεται στη Γαλλία).
Οι Έλληνες μπορούν να στείλουν ένα δωρεάν SMS στο 13033, με το όνομά τους και αναφέροντας μία από έξι δυνατές επιλογές εξόδου. Ελάχιστα δευτερόλεπτα από την αποστολή, έρχεται μια απάντηση επιβεβαίωσης. Στο παραπάνω, να προστεθεί και ένα προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό 112 που εστάλη τρεις φορές, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν σε περιορισμό».
Ωστόσο σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης λαμβάνει τα εύσημα και από τον ελληνικό λαό, καθώς σύμφωνα με τελευταία έρευνα της Interview ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης βαθμολογείται με 8,1 / 10 για το έργο του την περίοδο του κορoναϊού.
Βρήκαν τον τρόπο!
Ένας… πρακτικός τρόπος, ώστε τα παιδιά να μην ξεχνιούνται και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους βρήκαν σε παιδικό σταθμό στην πόλη Χανγκτσόου.
Οι Αρχές της χώρας ζήτησαν από τους μαθητές να φορέσουν καπέλα «ενός μέτρου», όπως τα ονομάζουν, ώστε να τηρούν τις αποστάσεις, αλλά και να μην αγγίζουν το ένα το άλλο.
@patris
Μην τολμήσουν να βάλουν…πλεξιγκλάς ανάμεσα στον ταξιτζή και τον επιβάτη… Δεν θα μας κόψουν και τη μόρφωση τώρα!
Giorgos
Τα πρώτα άσχημα νέα
Νά’τα τα άσχημα νέα! Οι πρώτες ενδείξεις επιδείνωσης της επιδημίας του κοροναϊού εμφανίζονται στη Γερμανία, μία εβδομάδα αφού ξεκίνησε τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δηλώνει ανήσυχη για μια βιαστική επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο ρυθμός αναπαραγωγής του covid-19 (Reproduction Rate), τον οποίο παρακολουθούν προσεκτικά οι Αρχές, έφτασε ξανά στο 1, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε ασθενής μολύνει έναν ακόμη άνθρωπο. Η γερμανική κυβέρνηση και οι ιολόγοι μέχρι στιγμής υπογράμμιζαν πόσο σημαντικό είναι το ποσοστό αυτό να είναι κάτω από το 1. Από τα μέσα Απριλίου ο ρυθμός αυτός είχε μειωθεί σταδιακά στο 0,7, προτού αρχίσει να αυξάνεται ξανά.
Εξάλλου το ποσοστό θνησιμότητας της covid-19 εξακολουθεί να αυξάνει μέρα με την ημέρα. Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων του ινστιτούτου, βρίσκεται στο 3,8% για τη Γερμανία, ποσοστό που παραμένει μικρότερο από αυτό που καταγράφεται σε γειτονικές της χώρες. Μέχρι σήμερα στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 156.337 κρούσματα και 5.913 θάνατοι.
Θα μπορούσε η Κρήτη διαφορετικά;
Διαφορετική αντιμετώπιση της Κρήτης, ως προς την άρση των μέτρων, προτείνει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι επιδημιολογικά ενιαίος χώρος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο CRETA, στάθηκε στο μικρό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί και στο μεγάλο διάστημα από το τελευταίο κρούσμα και σημείωσε πως για όσο διάστημα η Κρήτη παραμένει απομονωμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα, η άρση των μέτρων, μπορεί να γίνεται σταδιακά μεν, αλλά ταχύτερα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, όπου έχουν πολύ περισσότερα κρούσματα.
Εξαίρεσε ωστόσο από αυτό το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα πρέπει να γίνει ενιαία σε όλη τη χώρα.
Βλέπει μεγάλους κινδύνους
Καιρό είχε να μιλήσει. Τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την πανδημία του νέου κοροναϊού καθώς και τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της αναλύει μεταξύ άλλων ο Ντομινίκ Στρος Καν, καταγγέλλοντας τα ελαττώματα στην αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας και προειδοποιώντας για μια ευρείας κλίμακας μεταναστευτική κρίση.
Σ’ ένα εμβριθές, εκτενέστατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Politique Internationale ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σημειώνει ότι η κρίση που βιώνουμε τώρα είναι πολύ διαφορετική από προηγούμενες πανδημίες, όπως εκείνη της Μαύρης Πανώλης του 1348 μ.Χ. ή της λεγόμενης Ισπανικής Γρίπης του 1918-1919 λόγω της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και της ευχέρειας των μετακινήσεων.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν κρίνει ότι η πρώτη συνέπεια της κρίσης του φονικού κοροναϊού θα είναι μια οικονομική κατάρρευση των χωρών που εξαρτώνται οικονομικά από τις εξαγωγές πρώτων υλών ή την τουριστική βιομηχανία: «Ένας ορισμένος αριθμός εξαγωγέων πρώτων υλών και σε πρώτο πλάνο των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών εισέρχονται στην κρίση με ανεπαρκή επίπεδα αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος.
Η τιμή του βαρελιού έχει πέσει κι εκείνες του χαλκού, του κακάο και του φοινικέλαιου κατέρρευσαν από την αρχή της χρονιάς. Για τις χώρες που επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από εμβάσματα από το εξωτερικό, το 2020 μπορεί να φέρει σημαντική συρρίκνωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Όσο για τους τουριστικούς προορισμούς, θα πρέπει να επιβιώσουν μια σχεδόν ολική παύση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο μέρος του έτους.
Απόρρητα βίντεο
Απόρρητα βίντεο από πιλότους του Ναυτικού τα οποία κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια και δείχνουν αλληλεπιδράσεις με «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το Πεντάγωνο. Ένα από τα τρία συνολικά βίντεο δείχνει ένα περιστατικό που χρονολογείται στο 2004 και τα άλλα δύο είχαν μαγνητοσκοπηθεί τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τη Sue Gough, εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας.
Τα βίντεο έγιναν δημόσια μετά από μη εξουσιοδοτημένες διαρροές το 2007 και το 2017 και το Ναυτικό είχε προηγουμένως επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους. «Μετά από εμπεριστατωμένη ανασκόπηση, το τμήμα έχει αποφασίσει ότι η εγκεκριμένη κυκλοφορία αυτών των απόρρητων βίντεο δεν αποκαλύπτει κάποιες ευαίσθητες δυνατότητες ή συστήματα και δεν προσκρούει σε μεταγενέστερες έρευνες για εισβολές στον στρατιωτικό εναέριο χώρο από μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», δήλωσε η Gough.
Το περιστατικό του 2004 συνέβη στον Ειρηνικό, σύμφωνα με τους «New York Times», οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στο βίντεο το 2017. Δύο πιλότοι μαχητικών σε μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας κλήθηκαν να διερευνήσουν ένα μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος το οποίο το ναυτικό είχε παρακολουθήσει επί εβδομάδες.
Οι πιλότοι του Ναυτικού βρήκαν ένα επίμηκες αντικείμενο μήκους περίπου 12 μέτρων να αιωρείται περίπου 15 μέτρα πάνω από το νερό και το οποίο ξεκίνησε μια γρήγορη ανάβαση, καθώς οι πιλότοι το προσέγγιζαν, προτού πετάξει μακριά. «Επιτάχυνε με ταχύτητα που δεν έχω ποτέ ξαναδεί», είπε ένας από τους πιλότους στην εφημερίδα.
Δεν θέλει… μικροτσιπ!
Και τους είχαμε και… υπουργούς. Την άποψη ότι το εμβόλιο κοροναϊού θα έχει βιοτσίπ ελέγχου εξέφρασε ο Νίκος Μαυραγάνης!
Ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης σχολιάζει το πρόσφατο μακροσκελές κείμενο του Bill Gates αναφορικά με το πώς η Ανθρωπότητα θα βάλει τέλος στον κοροναϊό.
Σε αυτό ο Bill Gates υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι εξαιρετικά σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της πανδημίας κορωνοϊού, θα αποτελέσουν οι νέες διαγνωστικές εξετάσεις, οι κλινικές δοκιμές, καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση του Covid-19 σε εθνικό επίπεδο.
Ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει πως «σύντομα όλοι μας θα πρέπει να διαλέξουμε τον δρόμο είτε της Ελευθερίας, είτε της Υποδούλωσης». Και εύχεται «καλό αγώνα».
Θα κάνει αγωγές!
Για τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο αναφέρθηκε και αντέδρασε ο Σταμάτης Κραουνάκης που το τραγούδι του «Τα πιο ωραία λαϊκά» τραγουδήθηκε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο μουσικοσυνθέτης είπε πώς «έπρεπε να έχε ερωτηθεί τόσο ο ίδιος όσο και η Λίνα Νικολακοπούλου καθώς αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω».
«Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβερνησης.
Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου.
Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου.
Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και Θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος μέσα από την καραντίνα του έχει στείλει στον κόσμο 12 νέα του τραγούδια.
Άτολμοι
Άτολμα και άνευρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τόσο προφανές, τόσο αναμενόμενο θα μου πείτε. Τόσα και τέτοια μέτρα, όσο και οι φόβοι των επιδημιολόγων. Λογικό από την στιγμή που και οι ειδικοί δεν είχαν την ίδια άποψη, δεν ομονοούσαν για παράδειγμα για τα Σχολεία, πως θα γίνει το άνοιγμα. Μοιάζει ωστόσο παράλογο ότι στην κυβέρνηση δεν βλέπουν κατά περίπτωση κάποιες δραστηριότητες σε περιοχές όπως η Κρήτη που θα φτάσει σε λίγο να κλείσει μήνα χωρίς κρούσμα! Θα μου πείτε δεν είμαστε ομοσπονδιακό κράτος να λειτουργούμε κατά περιοχές! Ακόμη καλύτερα όμως! Ακόμη ευκολότερα για την κυβέρνηση να δει κατά περίπτωση. Θα μου πείτε πάλι, δεν έχουμε… κράτος να ελέγχει όλο αυτό το σύστημα. Πώς θα λειτουργήσει. Αλλά τα ερωτήματα και οι απορίες είναι πολλές. Άραγε εάν ξαφνικά γεμίσουν οι εντατικές πχ στην Αθήνα ξαναμπαίνουμε μέσα ή διατηρούμε τότε τον…τοπικό χαρακτήρα των μέτρων που δεν τηρούμε τώρα;
Το τεστ
Έχει απόλυτο δίκιο ο αναγνώστης και φίλος Δ.Ψ: «Σκεφτόμουν ότι η κυβέρνηση έχασε μια μοναδική ευκαιρία για ένα σημαντικό τεστ. Εάν είχαν κατά νου την Κρήτη θα τους έδινε μια ευκαιρία: Να αφήσουν ελεύθερο τον πληθυσμό την Τρίτη του Πάσχα. Σε ένα τόσο μεγάλο νησί, χωρίς κρούσματα 15 μέρες τότε θα είχαν ήδη στα χέρια τους ένα τεστ για όλα όσα κάνουν από Δευτέρα»
Υφυπουργοί
Καλά έκανε ο Μητσοτάκης και μετά το διάγγελμα και δεν έβγαλε υπουργούς για να εξειδικεύσουν τα μέτρα. Έτσι ανέλαβαν οι υφυπουργοί. Οι Γιάννης Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων), Νίκος Παπαθανάσης (υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου), Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας), Θοδωρής Λιβάνιος (υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών) ανέλυσαν τα μέτρα.
Το δάκτυλο
Σκληρό σχόλιο χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πέρα από το πότε θα βγουν από το σπίτι, οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους – για αυτό δεν είπε τίποτα ο κ. ΜητσοτάκηςΟ κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί.Επιμένει με δυο λόγια να αγνοεί την πρώτιστη ευθύνη της Πολιτείας, δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολίτες για την “ατομική ευθύνη”.
Απορεί;
Ακόμη δεν κατάλαβε; Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι “δεν μπορεί να φανταστεί για ποιο λόγο” έχουν αυξηθεί οι τηλεφωνικές κλήσεις προς γραμμές βοήθειας σχετικά με ερωτήσεις για τα απολυμαντικά αφού ο ίδιος πρότεινε στους πολίτες να κάνουν ενέσεις με αυτά προκειμένου να καταπολεμήσουν τον κοροναϊό. “Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον ιό) σ’ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;”, δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία. Την επομένη, και μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από επιστήμονες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους: “Έκανα μια ειρωνική ερώτηση προς δημοσιογράφους σαν κι εσάς απλώς για να δω τι θα συμβεί”. Οι κυβερνήτες των Pολιτειών Μίσιγκαν και Μέριλαντ κατηγόρησαν την Κυριακή τον πρόεδρο για την αύξηση που παρουσιάζουν αυτού του είδους τα τηλεφωνημάτα.