Καταγγέλλουν την επιδοματική πολιτική
Το επίδομα των 360 ευρώ, όσο δηλαδή και η εθνική σύνταξη, θα λαμβάνουν και οι ασφαλισμένοι που ενώ έχουν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν είναι «εγκλωβισμένοι» λόγω χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως αναφέρει χθεσινή εγκύκλιος της Θεανούς Φωτίου.
Ωστόσο το περιβάλλον Κεγκέρογλου, που σημειωτέον έχει υπηρετήσει στο ίδιο υπουργείο, βλέπει δόλο… Ο δόλος έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζοντας την επιδοματική πολιτική της θέλει να έχει σε «ομηρεία» χιλιάδες υπό σύνταξη πρώην εργαζόμενους.
Πρόκειται για όσους έχουν τις προϋποθέσεις αλλά λόγω κρίσης έχουν και ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία, που δεν τους επιτρέπουν ν’ απολαύσουν τη σύνταξη. Από το περιβάλλον του πρώην υφυπουργού τονίζεται η περίπτωση των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και επισημαίνεται ότι επί των ημερών του είχε ψηφίσει η Βουλή τροπολογία για ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών έως και 50.000 ευρώ, προκειμένου να δρομολογηθεί η σύνταξή τους.
Το καμουφλαρισμένο αδιέξοδο
Η παρούσα κυβέρνηση κατέβασε το ποσό της ρύθμισης στα 20.000 ευρώ με αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων να «εγκλωβιστεί». Και παρά τις συνεχείς ερωτήσεις Κεγκέρογλου το αδιέξοδο παραμένει και πλέον… καμουφλάρεται με επιδόματα, όπως επιμένουν και επισημαίνουν οι συνεργάτες του.
Πότε θα γίνουμε Βουλγαρία;
Ακόμα και οι Βούλγαροι μάς βάζουν τα γυαλιά στην ευθιξία… Το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο και τους 17 νεκρούς ήταν η αφορμή για την παραίτηση τριών υπουργών!
Είπατε τίποτα; Οι υπουργοί Μεταφορών Ιβάιλο Μόσκοφσκι, Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικολάι Νάνκοφ και Εσωτερικών Βαλεντίν Ράντεφ ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, όπως τους είχε ζητήσει ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
«Προφανώς δεν καταφέραμε να οργανώσουμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτραπεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε ο Ράντεφ.
Τι θέλουν οι διευθυντές των σχολείων
Διαφωνία με την επέκταση του μέτρου των σχολικών γευμάτων σε 954 σχολεία εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως τονίζουν, οι ρυθμίσεις της σχετικής υπουργικής απόφασης υπερβαίνουν τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών και το μέτρο θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στα ολοήμερα σχολεία.
@patris
Αυτό δεν είναι Υπουργικό Συμβούλιο, είναι… μακέτο! Οι υπουργοί κάνουν ότι δουλεύουν και ο Τσίπρας κάνει ότι τους δίνει κατευθύνσεις.
Kostas
Μετά τα εύσημα και ο προβληματισμός
Μπροστά στην τραγωδία του Norman Atlantic που στοίχισε τη ζωή σε 11 επιβάτες και εξανέμισε περιουσίες δεκάδων άλλων, η πυρκαγιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μοιάζει… πταίσμα. Και ορθώς απονεμήθηκαν τα εύσημα στο πλήρωμα και την εταιρεία για την αντίδρασή τους.
Το γεγονός ωστόσο ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Τρίτης και οι καμένες νταλίκες βγαίνουν ακόμα από τα αμπάρια του πλοίου, το οποίο μάλιστα πήρε απότομη κλίση χθες στην Ακτή Ξαβερίου (όπου είναι δεμένο) με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί, πρέπει να προβληματίσει κάποιους που οφείλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες και τις απαντήσεις. Α, και να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς…
Κάποιος να μαζέψει τα σκουπίδια
Μπορεί η φωτογραφία να είναι ακριβώς δύο εβδομάδων αλλά η (κακή) εικόνα μένει. Απόγευμα Σαββάτου και η είσοδος της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας στη Μεσσαρά έχει πνιγεί στα σκουπίδια. Πρόκειται για τους τελευταίους κάδους μέχρι την παραλία του Αγιοφάραγγου που απέχει μισή ώρα κακού χωματόδρομου και άλλη μισή ώρα ποδαρόδρομου. Μοιραία οι πολυπληθείς εκδρομείς και λουόμενοι εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους πρώτους κάδους που συναντούν κατά την επιστροφή τους και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στη φωτογραφία. Φυσικά και δεν ευθύνονται οι εκδρομείς, αλλά ο Δήμος κάτι πρέπει να κάνει.
Το μήνυμα μετά τη συνάντηση
«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν απειλεί και δεν απειλείται» δήλωσε χθες λίγο ο μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ σχολιάζοντας τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στο Φανάρι μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως τόνισε ο κ. Εμμανουήλ, τονίστηκε η απόφαση του Φαναρίου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε σχίσματα, η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή.
Δεν μπορούμε όμως να παραπέμπουμε διαρκώς το θέμα στις καλένδες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Γαλλίας σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες με όλες τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες για το ζήτημα θα συνεχιστούν.
Έβαλε τις πρώτες υπογραφές
Η φωτογραφία μπορεί να είναι και συλλεκτική, καθώς δείχνει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Α.Ε. Κτηριακές Υποδομές Γιάννη Χαρωνίτη (μεταγραφή του Τσίπρα από το ΤΕΕ/ΤΑΚ) να υπογράφει με τα νέα του καθήκοντα ως κυβερνητική επιλογή.
Ο κ. Χαρωνίτης χθες υπέγραψε τρεις συμβάσεις για την κατασκευή ισάριθμων έργων, ενώ η αρχή είχε γίνει μια μέρα νωρίτερα για εργασίες που αφορούν το κτήριο που θα στεγάσει το Υπουργείο Υγείας. Τι να ευχηθούμε; Να τις χιλιάσει!
Πολλές φωνές στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ
Διαβάζετε στις εσωτερικές σελίδες της «Π» ότι Δευτέρα και Τρίτη μπορούν να γράφουν τα παιδιά τους οι γονείς που επιλέχθηκαν μέσω ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτό που δεν διαβάζετε όμως είναι το τι έγινε στη διάρκεια των ενστάσεων αλλά και τα όσα ακούστηκαν στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ μέχρι να κλείσει η διαδικασία. Άνθρωπός μου, που βρέθηκε στα γραφεία, μου μεταφέρει ένα κλίμα «πολεμικό», με φωνές και κραυγές που ακούγονταν ώς τον δρόμο.
Η τοποθέτηση των συμβασιούχων
Κι αν φωνάζουν μία φορά οι γονείς, μπορούμε να υποθέσουμε πως θα φωνάζουν την Τρίτη οι συμβασιούχοι στη διαδικασία για την τοποθέτησή τους. Η ιστορία έχει διδάξει ότι σε κάθε τέτοια διαδικασία γίνεται ο κακός χαμός, με τις φωνές να φθάνουν όχι ως την πόρτα του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, αλλά ως τη Λότζια. Ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να μπει ένα τυπικό πλαίσιο με βάση τη σειρά κατάταξης, να δοθούν τα κενά και να τελειώσει το θέμα ήρεμα κι απλά. Ας το δουν οι υπεύθυνοι. Δεν χρειάζεται να φθάνουμε στα άκρα.
Με τους ελέγχους τι θα γίνει
Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης πραγματοποίησε συνάντηση με την προϊσταμένη της υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου, κυρία Νανοπούλου. Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε ό,τι αφορά το κτηριακό, τη δυσλειτουργία του προγράμματος πληροφορικής που επιδεινώνει τη γραφειοκρατία, τη σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό και την υποστελέχωση του δυναμικού των ιατρών εργασίας. Ωραία όλα αυτά, αλλά για την ταμπακέρα τίποτα. Έλεγχοι σοβαροί και αποτελεσματικοί πότε θα γίνουν;