Παραλίγο να πνιγεί στην Κρήτη
Η εκτίναξη του Στέφανου Τσιτσιπά από το νούμερο 100 στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις έφερε στο φως άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Έλληνα πρωταθλητή. Μια εξ αυτών παρουσιάζει η ισπανική El Pais και μάλιστα με κρητικό ενδιαφέρον.
“Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε 20 ετών την Κυριακή. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι είναι… τριών» γράφει η εφημερίδα. Και συνεχίζει: «Το 2015 σχεδόν πνίγηκε στο νησί της Κρήτης και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε. “Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη.
Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύμπι. Ξεκίνησα την κατάποση νερού. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου που ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί”, θυμάται ο νεαρός Έλληνες σ’ ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ATP”.
“Δεν θα ξεχάσω ποτέ”
«”Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Μια πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ”. Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν το πριν και μετά στη ζωή του”.
Η αγγελία που έγινε viral
Η αγγελία που έγινε viral προ ολίγων ημερών και ζητούσε κάποιον για να φροντίζει 70 γάτες σε καταφύγιο στη Σύρο, προσφέροντάς του μισθό, διαμονή, αυτοκίνητο και μία εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, έμοιαζε με όνειρο και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε… ανάρπαστη με χιλιάδες υποψήφιους να στέλνουν τα βιογραφικά τους για να τη διεκδικήσουν. Περίπου 1.000 Βρετανοί έστειλαν αιτήσεις για τη θέση εργασίας, την οποία είχε κοινοποιήσει η Joan Bowell, ιδιοκτήτρια του καταφύγιου.
Μαζεύτηκαν 3.000 βιογραφικά!
Σύμφωνα με την Telegraph, τα εισερχόμενα μηνύματά της στο Facebook πήραν «φωτιά» από ζωόφιλους, οι οποίοι προσπαθούσαν να την πείσουν πως είναι «υπεύθυνοι, αξιόπιστοι, ειλικρινείς και πρόθυμοι» άνθρωποι. Ο συνολικός αριθμός των βιογραφικών αγγίζει τις 3.000 και οι αιτήσεις προέρχονται από κτηνιάτρους, γιατρούς, ακόμη και πρόσφυγες, οι οποίοι δηλώνουν παραπάνω από πρόθυμοι για να αναλάβουν τη θέση της κυρίας και του κυρίου Bowell, που ζουν στο νησί της Σύρου τα τελευταία επτά χρόνια.
@patris
Ο επαναπατρισμός των δύο στρατιωτικών έχει πολλούς πατεράδες. Και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών απειλούνται με… εξοστρακισμό για άλλες υποθέσεις.
Panagis
Δεν το έχουν με τις αποδείξεις
Μήπως να το δει λίγο πιο σοβαρά η Λότζια αυτό το ζήτημα με τις «προαποδείξεις» που κόβονται στην ΟΑΣΗ, οι οποίες αντικαθιστούν τις κανονικές αποδείξεις; Όπως μου μετέφεραν συμπολίτες μας που κάθισαν για μια μπίρα στην ΟΑΣΗ, το γκαρσόνι τούς έφερε μαζί με την παραγγελία μια προαπόδειξη, η οποία δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην εφορία. Την κανονική όμως απόδειξη δεν την πήραν ποτέ! Και μάλιστα αυτό το οποίο παρατήρησαν ήταν ότι το ίδιο γινόταν και σε άλλα τραπεζάκια. Το θέμα είναι πολύ πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με καμία ελαφρότητα, διότι δεν θα έχουμε καλά ξέτελα… Τα ξέρει αυτά η Λότζια ή…
Αντίποινα με δασμούς
Το ‘πε και το ‘κανε ο Ρετζέπ Ερντογάν, προχωρώντας χθες σε αντίποινα στις ΗΠΑ, με επιβολή δασμών έως και 140% σε αμερικανικά εισαγόμενα αγαθά.
Η Άγκυρα προέβη σε μεγάλη αύξηση των τελωνειακών δασμών σε συγκεκριμένα εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, όπως αναφέρει στο χθεσινό της φύλλο η Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης.
Διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα κατά 120%, στα αλκοολούχα ποτά κατά 140%, και σε ποικιλίες καπνού κατά 60%. Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά, το ρύζι και ο άνθρακας.
Σχεδόν ταυτόχρονα, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον να αφεθεί ελεύθερος από την κατ’ οίκον κράτησή του και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί.
Στην επιβλητική Μονή ο Κυριάκος
Στα Χανιά με τη σύζυγό του βρέθηκε για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, στο Ακρωτήρι Χανίων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συζυγός του παρακολούθησαν τη Λειτουργία, άκουσαν την ιστορία του Μοναστηριού και συνομίλησαν με κόσμο.
Η Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων είναι ένα τετράπλευρο μοναστηριακό συγκρότημα με εσωτερική αυλή όπου βρίσκεται το καθολικό της Μονής.
Σε αυτήν οδηγεί μνημειώδης σκάλα που καταλήγει σε πλατύσκαλο. Το μοναστήρι είναι του 1600, ενώ κατά την επανάσταση του 1821 η Μονή κάηκε από τους Οθωμανούς και έτσι καταστράφηκαν και πολλά κειμήλια που βρίσκονταν σε αυτή.
Άμεσος κίνδυνος
Η λεωφόρος Ικάρου είναι από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Ηρακλείου και βασική αρτηρία για το κυκλοφοριακό της πόλης.
Προσφάτως δε αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο, με τον νέο σταθμό – κόσμημα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου.
Κι όμως, όπως εύστοχα παρατηρεί η αναγνώστρια Ζ. Αργυροπούλου, «τα φύλλα του φοίνικα (που φαίνεται στη φωτογραφία) ακουμπούν στα ηλεκτροφόρα καλώδια.
Οι υπηρεσίες σε θερινή ραστώνη.
Μια βροχή μπορεί να κοστίσει μια ανθρώπινη ζωή.
Τότε όλοι θα μιλούν για ευθύνες υπηρεσιών, αδιαφορία πολιτών κλπ.».
Άδειο χθες το Ηράκλειο
Αν το Ηράκλειο είναι άδειο δύο από τις 365 ημέρες του χρόνου, η μία ήταν η χθεσινή, της Παναγίας, και η άλλη παραδοσιακά η ημέρα της Ανάστασης. Το Ηράκλειο λοιπόν ήταν και χθες άδειο, ενώ κλειστά ήταν και πολλά καταστήματα, που δύσκολα κλείνουν άλλη μέρα του χρόνου. Ειδικά μέχρι το μεσημέρι οι έξοδοι της πόλης ήταν φρακαρισμένοι, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού μετακινήθηκε είτε προς τις παραλίες είτε προς τα χωριά, που η αλήθεια είναι ότι τον κόσμο που έχουν αυτές τις ημέρες δεν τον έχουν ποτέ.
Επιστολή για το Καστέλλι
Πληθαίνουν οι φωνές κατά της δημιουργίας του αεροδρομίου στο Καστέλλι, την ώρα που η κυβέρνηση με συνεχείς διαρροές προσπαθεί να συντηρήσει το θέμα της υλοποίησης του έργου.
Μεταξύ των αντιδράσεων που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά πλέον και η επιστολή ενός απόστρατου της Χωροφυλακής (από τον Ευαγγελισμό) προς τον πρωθυπουργό.
Η επιστολή του, που δημοσιεύεται στη σελίδα 9, κάνει λόγο για καταστροφή στην καρδιά της Κρήτης και παραθέτει 13 “ΔΙΟΤΙ” στο γιατί δεν πρέπει να γίνει το έργο.
Μάλιστα ο επιστολογράφος καλεί τον κ. Τσίπρα στην περιοχή για να συνομιλήσει με τους κατοίκους και ν’ αντιληφθεί τη σχεδιαζόμενη καταστροφή.
Μια πινακίδα για το ΠΑΓΝΗ
Τουρίστες που διέμεναν στο Ρέθυμνο αναζητούσαν επί του ΒΟΑΚ στις αρχές Αυγούστου εναγωνίως την παράκαμψη για το ΠΑΓΝΗ.
Ουδεμία πινακίδα επί του οδικού άξονα, τουλάχιστον σ’ εμφανές σημείο, δείχνει έξοδο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Όσοι δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού θέσης (GPS) και βρίσκονται σε κατάσταση αγωνίας λόγω κατεπείγοντος περιστατικού, πώς θα βρουν το νοσοκομείο;