προεδρική φρουρά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Απέκτησαν και Άγιο!

Όντως το λες και… μεταρρύθμιση αυτό. Που η προεδρική φρουρά απέκτησε Άγιο προστάτη. Η αφοσίωση στο καθήκον, που είναι αφοσίωση στην πατρίδα και στο έθνος μας, είναι πολύ περισσότερο σημαντική, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων «του Φουστανελά» σε προστάτη Άγιο της Προεδρικής Φρουράς, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «πρέπει αυτούς τους στόχους, που αφορούν την προστασία του έθνους μας, του λαού μας και της πατρίδας μας, να τους κάνουμε κοινή μας συνείδηση. Πριν απ’ όλα, πάνω απ’ όλα η αγάπη για την πατρίδα, η αφοσίωση στο καθήκον».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος μαρτύρησε, ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. «Τούτο για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

 

@patris
Από 1/1/2019 όποιος παίρνει καροτσάκι στο σούπερ μάρκετ  θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια!
Via Simon Leone

Δεν ήθελε να τον αφήσει!

Απίθανος Ζουράρις! Ο τέως πλέον υφυπουργός Παιδείας είπε ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνοι δεν ήθελε να τον καρατομήσει, αλλά τον παρακαλούσε να μείνει, επειδή θεωρούσε ότι ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο στην πολιτική. Σύμφωνα με όσα αφηγείται ο ίδιος, υποχρεώθηκε να κάνει δεκτή την παραίτησή του λόγω της θέσης του για το όνομα της ΠΓΔΜ!

Η συνάντηση τού κ. Ζουράρι με τον ερίδματο πρωθυπουργό έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός φαινόταν ικανοποιημένος από τη διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του με την προσχώρηση (ως συνεργαζόμενης) της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και η υποδοχή που έγινε στον κ. Ζουράρι ήταν θερμή.

«Δεν ήθελε να φύγω ο Τσίπρας από την κυβέρνηση» αφηγείται ο κ. Ζουράρις: «Με συμπαθεί πολύ και τον συμπαθώ πολύ. Μου είπε ότι είμαι σημαντικό πρόσωπο στην πολιτική και στη μόρφωση. Του υπενθύμισα ότι είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη του… ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήμουν στο ΚΚΕ εσωτ., και επέμενα να εγκαταλείψω τη θέση του υφυπουργού Παιδείας».

Τι ήταν όμως αυτό που έπεισε τον κ. Τσίπρα να εκδώσει ανακοίνωση, λίγο προτού αναχωρήσει για την Κύπρο, με την οποία έκανε δεκτή την παραίτηση τού κ. Ζουράρι; Κατά τον κ. Ζουράρι, δεν ήταν ούτε οι ύβρεις κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Αρη ούτε τα περί… μπουρδέλων στους μαθητές, αλλά το Μακεδονικό.

«Άκου να δεις, σύντροφε πρόεδρε», λέει ότι είπε στον κ. Τσίπρα, «οι θέσεις μου για το Μακεδονικό είναι γνωστές εδώ και καιρό. Δεν συνάδουν με την πολιτική της κυβέρνησης. Εγώ την Κυριακή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα είμαι στην εξέδρα και θα φωνάζω ότι “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική” και δεν γίνεται να είμαι υφυπουργός της κυβέρνησης και να πηγαίνω κόντρα με την κυβέρνηση. Άσε με να φύγω να μη βρεθείς σε δύσκολη θέση».

Του πρότεινε υπουργούς

Πάντως  η συνάντηση Τσίπρα – Ζουράρι είχε κι άλλο ενδιαφέρον. Ο πρώην υφυπουργός έκανε και… προτάσεις στον Πρωθυπουργό για τον αντικαταστάτη του: «Του πρότεινα δύο ονόματα. Δεν θέλω να τα αποκαλύψω για να μη ζηλέψουν οι άλλοι, και του είπα εάν αποφασίσεις να βάλεις κάποιον από τους ΑΝΕΛ, καλόν είναι να βάλεις έναν από τους δύο».

Τον στήριξαν και μπράβο

Πολύ καλά έκανε η Δημοκρατική Συμπαράταξη και ενέκρινε τον νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ, τον Ηρακλειώτη Χρήστο Λεοντή κρίνοντάς τον για τις γνώσεις του, την ποιότητά του, τη μουσική, πολιτιστική και καλλιτεχνική του προσφορά στον τόπο μας. αι όχι μόνο δεν αρνήθηκαν, αλλά πρέπει και να τον βοηθήσουν κιόλας, ώστε να μην τον χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, όπως κάνει κάθε κυβέρνηση.

Ο Χρήστος Λεοντής ήταν από τους λίγους καλλιτέχνες που ανέλαβε καλλιτεχνικός υπεύθυνος, στην πρώτη γιορτή νεολαίας του ΠΑΣΟΚ το 1975 στο γήπεδο Πανιωνίου, συνδεδεμένος μάλιστα τότε σθεναρά με το ΚΚΕ (που είχε αντίθετη άποψη τότε για τη συμμετοχή του στη γιορτή νεολαίας), την εποχή που όλοι σχεδόν οι άλλοι συνθέτες αρνήθηκαν να συνεργαστούν καλλιτεχνικά με το ΠΑΣΟΚ, φοβούμενοι ότι θα τους ταυτίσει μ’ αυτό η τότε κυβέρνηση της ΝΔ και η ενωμένη αριστερά (ΚΚΕ εξ. και εσ. που τότε είχε μεγάλο λόγο στα πράγματα της μεταπολίτευσης).

Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες έσπευσαν βέβαια να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό έγινε το 1981 κυβέρνηση! Προς τιμήν του τότε ο Χρήστος Λεοντής στάθηκε όρθιος στις πιέσεις. Έτσι, η πρώτη γιορτή νεολαίας του ΠΑΣΟΚ έλαμψε με τον Χρήστο Λεοντή και τον Νίκο Ξυλούρη, που τραγούδησαν μαζί με το παλλόμενο από συγκίνηση πλήθος στις κερκίδες, «αυτά τα κόκκινα σημάδια στον τοίχο μπορεί να ‘ναι κι από αίμα» από το Καπνισμένο Τσουκάλι του Γιάννη Ρίτσου!

 

Πολλές προσφορές

Ο διαγωνισμοί για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο έχουν προσελκύσει ισχυρό ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Η κυβέρνηση προκήρυξε τους διαγωνισμούς μετά το ενδιαφέρον κοινοπραξίας που περιλαμβάνει τις Exxon Mobil, Total και της Ελληνικά Πετρέλαια για δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και της ελληνικής Energean για το Ιόνιο. «H EΔΕΥ είναι χαρούμενη επειδή οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα (υδρογονανθράκων) στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον ή έχουν επισκεφθεί τις αίθουσες δεδομένων», είπε ο Γιάννης Μπασιάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters. Δεν κατονόμασε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Οι Exxon και Total, η ισραηλινή Delek, η ιταλική Eni και η αμερικανική Noble Energy πραγματοποιούν έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Η Delek Group και η θυγατρική της Delek Drilling δεν δέχθηκαν να σχολιάσουν. Η Noble δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο. Η ΕΝΙ έχει πει ότι αγόρασε πακέτο δεδομένων για να δει αν την ενδιαφέρει η Κρήτη.

Πέρασε ένας χρόνος

Μπορεί να έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, αλλά κανείς δεν έχει ξεχάσει την αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη.  Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και άνθρωποι που τη γνώρισαν ή είχαν συνεργασία μαζί της θα βρεθούν στο ετήσιο μνημόσυνό της, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 20 Ιανουαρίου. Το μνημόσυνο πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο στις 8.00 το πρωί.

Με τον πρωθυπουργό της γείτονος

Σημαντικές συναντήσεις για τον Κρητικό ευρωβουλευτή. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας συναντήθηκε χθες στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με τον Μπόικο Μπορίσοφ πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα θέματα που συζήτησαν ήταν οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, το θέμα των Σκοπίων, οι προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με πλήρη σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε.

 

 Συνέντευξη του δημάρχου

Λαμπρινός εφ´όλης της ύλης σήμερα στην ΕΡΤ Ηρακλείου! Για όλους και για όλα θα μιλήσει στη σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην ΕΡΤ Ηρακλείου (97,5 και 105,6). Καλεσμένος του Δημήτρη Καρυωτάκη και της Σταυρούλας Κατσουλάκη, θα απαντήσει για τα έργα και τις προτεραιότητες της νέας χρονιάς, θα βαθμολογήσει τους συνεργάτες του, θα μιλήσει για όσα γίνονται αυτό το διάστημα στην πόλη και είναι στο στόχαστρο κριτικής, όπως η ανάπλαση, τα τραπεζοκαθίσματα και τα “κόκκινα” δάνεια, και θα αναφερθεί στα σχέδιά του για τη λήξη της τωρινής θητείας της δημοτικής αρχής. Η συνέντευξη θα ’χει κσι ειδήσεις… αλλά περισσότερα επί των ερτζιανών κυμάτων!

 

Καρναβάλι

Αλήθεια, τώρα που έκλεισε η λεωφόρος Δικαιοσύνης και η Ίδης πού θα γίνει φέτος το καρναβάλι στο Ηράκλειο; Πού θα παρελάσουν τα σχήματα που έχουν ήδη αποφασίσει να φτιάξουν οι Ηρακλειώτες; Έχει απαντηθεί αυτό ή το ψάχνουν;

 

Οι δυνάμεις

Ο δρόμος προς την έξοδο από το μνημόνιο και το Σκοπιανό κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα κρίσιμο εξάμηνο, τονίζοντας- σύμφωνα με κομματικές πηγές- ότι η κυβέρνηση έχει να πετύχει δύο στόχους: την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από το μνημόνιο, αξιοποιώντας στο έπακρο τις συμμαχίες που έχει οικοδομήσει στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την κυβέρνηση να πετυχαίνει, φωτογραφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία. Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει η κυβέρνηση να νικήσει τον εθνικισμό και να ενημερώσει τον κόσμο με εξορμήσεις του κόμματος για την ιστορία του προβλήματος, τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

 

Η πρόσκληση

Πολλά παράπονα άκουσε ο Μηνάς Μελισσείδης από διάφορους στη ΝΔ που δεν τους κάλεσε στην κοπή της πίτας. Γράφτηκαν και σχόλια σχετικά για… παραγκωνσιμό ορισμένων. Τι λέει ο Μηνάς για όλα αυτά; Ότι «όσοι ηταν «δίπλα» στην παράταξη από τον χώρο της ΝΔ, το έμαθαν και ήρθαν χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση»!