Θεοδωράκης - Τσακαλώτος

Πώς γίνεται να κέρδισαν;

Τι συμβαίνει με τις φορολοταρίες του Υπουργείου Οικονομικών και ο Θεοδωράκης ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα; Με μια ιδιαιτέρως καυστική ανακοίνωση το “Ποτάμι” σχολιάζει τις φορολοταρίες που διοργανώνει η κυβέρνηση αναδεικνύοντας κατά διαστήματα 1.000 τυχερούς. Κι επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η χρήση της διαδεδομένης αυτής πρακτικής στην Ελλάδα έμελλε να καταγράψει πρωτάκουστες ειδήσεις. Μεταξύ των 6 εκατομμυρίων φορολογουμένων που έλαβαν μέρος στις 11 κληρώσεις που διενεργήθηκαν μέσα στο 2017, υπήρξαν 29 άτομα που κέρδισαν δύο φορές και 4 άτομα που κέρδισαν τρεις φορές. Είναι κάποιοι άνθρωποι στα αλήθεια τόσο τυχεροί; Ή μήπως υπάρχει κάποια λογικότερη εξήγηση; Σύμφωνα με τη θεωρία πιθανοτήτων, το ενδεχόμενο να κληρωθεί δύο και τρεις φορές μέσα σε μόλις 11 κληρώσεις ένας άνθρωπος ανάμεσα σε 6 εκατομμύρια συμμετέχοντες είναι ουσιαστικά αδύνατο. Ένας άνθρωπος έχει εκατό φορές περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Τζόκερ παρά να κληρωθεί τρεις φορές στις 11 κληρώσεις του 2017. Η πιθανότητα μάλιστα να κληρωθούν 29 άτομα δύο φορές είναι ένας αριθμός που έχει τη μονάδα ως εκατοστό εβδομηκοστό τέταρτο ψηφίο μετά από 173 μηδενικά!».

@patris
Μην κατηγορείς  τις γιορτές.
Ησουν ήδη χοντρός από το καλοκαίρι!
Via ntakos

 

Τα περίεργα μαγειρέματα

Αλλά λέει και άλλα πράγματα… «Τα μαθηματικά τεκμηριώνουν λοιπόν σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας του συστήματος δημόσιων κληρώσεων που διενεργήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο του Ν. 4446/2016. Η αναξιοπιστία μπορεί να οφείλεται σε δύο παράγοντες: είτε σε αστοχία του ηλεκτρονικού συστήματος, είτε στην ανθρώπινη επέμβαση, χωρίς να αποκλείεται να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση, οι 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι οφείλουν να γνωρίζουν αν έχουν πραγματική πιθανότητα να κληρωθούν υπό τις συνθήκες λειτουργίας του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού συστήματος κληρώσεων» καταλήγει και ζητάει παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

 

Πω πω κάτι… ψάρια

Είναι γνωστό ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε ερώτηση στη Βουλή και κατέθεσε  φάκελο στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου για την αδράνεια της φρεγάτας “’Ελλη” να ελέγξει το τουρκικό πλοίο “Μουράτ Τερζή”, που είχε εντοπισθεί νότια της Κρήτης και με διεθνή σήματα για διακίνηση πολύ μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, την ώρα που οι ναρκέμποροι φέρεται να πετούσαν τους σάκους (με τι άραγε;) στη θάλασσα! Η απάντηση του ΓΕΝ ήταν τουλάχιστον για ανέκδοτο. Είχε, λέει, πολλά μποφώρ και δεν μπορούσαν να κατεβάσουν πλοιάριο για να φτάσει μέχρι το ναρκο-πλοίο. Μοναδική περίπτωση στα χρονικά που ένα πολεμικό πλοίο δεν επιχειρεί, λόγω καιρού, όταν μάλιστα διέθετε ομάδες ειδικών κομάντος που επέβαιναν λόγω προγραμματισμένης άσκησης!  Τότε… ο καπετάνιος του τουρκικού είπε: “A στο καλό σας, κάτι τσουβάλια με σάπια ψάρια πετούσαμε…!” Το ερώτημα παραμένει: Ποιο ήταν το αξίωμα αυτού που έδωσε την εντολή στον πλοίαρχο της φρεγάτας να μην επιχειρήσει;

 

Μπορεί και να φύγει;

Πραγματικά δεν είναι καλό το κλίµα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του Ιβάν Σαββίδη που έχει δημιουργήσει διάφορα ζητήματα. Λεγεται, αντίθετα, ότι ανεβαίνουν συνεχώς οι «Μετοχές» του ∆ημήτρη Μάρη, τον οποίο στην κυβέρνηση δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο στον τομέα των µέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο Ιβάν Σαββίδης για διάφορους κυβερνητικούς το έχει τραβήξει: Οι εξελίξεις στις υποθέσεις του ΟΛΘ και της ΣΕΚΑΠ έχουν δημιουργήσει σοβαρή καχυποψία σε κυβερνητικά στελέχη, τα οποία μάλιστα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους μιλούν ακόµα και για την πιθανότητα ο γνωστός επιχειρηματίας «να αναζητά άλλοθι προκειµένου να εγκαταλείψει κάποιες από τις επιχειρηµατικές ενασχολήσεις του». Ακόμη και τα μίντια.

 

Για το Πειθαρχικό

Στα παλιά του λημέρια, δηλαδή την δικηγορία, επέστρεψε, όπως σας είχα πληροφορήσει, για τα καλά ο Μανόλης Περαντωνάκης. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, μία θέση στην οποία έχει υπηρετήσει με συνέπεια και ευσυνειδησία και στο παρελθόν. Αυστηρός μεν, δίκαιος δε, λένε όσοι τον γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες.

Ο διαγωνισμός και η Χαλέπα

Έγραφα χθες για την κτηματογράφηση που ετοιμάζεται στην Χαλέπα Κεφαλογιάννη και την πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει βγάλει στον αέρα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Καμία  απάντηση από τους υπευθυνους του Οργανισμού, κάνουν σαν να μην ξέρουν το θέμα! Ε, να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι εδώ και δύο χρόνια η “Π” έχει αναδείξει το θέμα της πολεοδόμησης της Χαλέπας Κεφαλογιάννη και το πώς ο Οργανισμός εμφανίζεται να διεκδικεί 70 από τα 700 στρέμματα της περιοχής.

Τι συνέβη τότε; Ο ΟΛΗ είχε βρει στοιχεία ότι ένα μέρος της περιοχής τού ανήκε με βάση απαλλοτριώσεις που έγιναν προπολεμικά, καθώς χρειάστηκε να γίνει λατομείο για αδρανή υλικά, που χρειάστηκαν για την επέκταση του λιμένος (μάλιστα μεταφέρθηκαν με σιδηροδρομικό βαγόνι, οι ράγες ακόμη υπάρχουν εκεί στο λιμάνι…). Επί διοικήσεως Μπρα έγινε διαγωνισμός για αποτύπωση, που δεν προχώρησε καθώς οι ιδιοκτήτες, οικογένεια Κεφαλογιάννη, αρνούνται ότι υπάρχει ιδιοκτησία του ΟΛΗ. Τώρα ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται, αλλά κανένας δεν θέλει να μιλήσει. Τι συμβαίνει; Και γιατί έχουν ενημερωθεί και άλλες υπηρεσίες; Θα μας πει κανένας;

Πήρε και το φλουρί!

Με βασιλόπιτα συνοδεύτηκε χθες το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και είχε ανακοινώσει πως ο τυχερός θα κέρδιζε την ψηφιοποίηση του υπουργείου του. Το φλουρί έπεσε τελικά στο κομμάτι του Πάνου Καμμένου. Ο Νίκος Παππάς ανέφερε στο Twitter: «Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός έκοψε την βασιλόπιτα. Ο Υπουργός που θα έβρισκε το φλουρί θα κέρδιζε την ψηφιοποίηση του υπουργείου του από το @MinDigitalGr & την @olgagerovasili. Τυχερός ο @PanosKammenos, το ΥΠΕΘΑ θα ψηφιοποιηθεί πρώτο!».

Και οι κυρίες του «Λυκείου»

Αλλά δεν είναι μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο που έκοψε βασιλόπιτα. Και οι κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων έκοψαν χθες την πίτα τους, με την κ. Καλογεροπούλου να εύχεται καλή χρονιά και νέα δυναμική σεζόν για το Λύκειο, το οποίο εδώ και δεκαετίες είναι βράχος στη διάδοση της παράδοσης και των εθίμων μας. Και του χρόνου!

 

«Με παρακολουθούν»

Σοβαρή καταγγελία ότι παρακολουθείται ο ίδιος, οι δικηγόροι και όσοι έχουν ταχθεί στο πλευρό των οκτώ Τούρκων κρατουμένων έκανε ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο είπε: «Υπήρξε μια αγαστή συνεργασία κράτους, παρακράτους και κυβέρνησης. Κυβέρνηση εννοώ τις εντολές που έρχονται από τους υπουργούς στην Αστυνομία, κράτος εν προκειμένω την Υπηρεσία Ασύλου και την Αστυνομία, ενώ παρακράτος κάτι περίεργους ανθρώπους που δεν ξέρω ποιοι είναι. Όπως για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμαι, όπως και οι νομικοί παραστάτες των Τούρκων παρακολουθούνται. Έχω περάσει δικτατορία και δεν είμαι χαζός. Έχω δει τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα και τα πρόσωπα. Αν συνεχιστεί αυτό και σήμερα, θα δουν τα προσωπάκια τους και τα αυτοκίνητά τους στο Facebook» είπε ο κ. Δοξιάδης.

 

Η τρύπα

Βρε, τι μαθαίνει κανείς με αυτή τη σήραγγα στον Αποσελέμη… Η Ιντρακάτ που άνοιξε την τρύπα- ομολογουμένως μεγάλη!- ζήτησε επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ γιατί… της έτυχαν ζημιές και απρόοπτα. Η υπηρεσία που τα μελέτησε είπε ότι μπορεί να δεχτεί κάποια από αυτά και είπε να της βγάλει 3-4 εκατομμύρια, τα οποία δικαιολογούνται. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο σκέφτηκε να της δώσει 7 εκατομμύρια με ένα σκεπτικό που δεν μας έχει συνηθίσει: σου λέει, μην τα πάρει στο δικαστήριο με τόκο. Τελικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν το πήραν πίσω, αλλά τι θα κάνουν στο τέλος;

 

Κι άλλη αποχώρηση

Ένας ακόμη γιατρός του Βενιζελείου, ο διευθυντής ορθοπεδικός Γιάννης Κουρεπίνης, συνταξιοδοτήθηκε μετά από δεκαετίες σημαντικής προσφοράς στον τομέα της Υγείας.

Όπως έγραψε η “Π”, τέσσερις διευθυντές του νοσοκομείου που στήριξαν από τα πρώτα του βήματα το ΕΣΥ αποχώρησαν στα τέλη του 2017 λόγω συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για τον συντονιστή διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Αλκιβιάδη Δερμιτζάκη, τον συντονιστή διευθυντή του Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Λάμπρο Τριανταφύλλου, τη διευθύντρια του Ακτινολογικού Τμήματος Λίτσα Σφακιανάκη και τη Χρυσάνθη Παπαχατζάκη, διευθύντρια του Μικροβιολογικού Τμήματος.

“Δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το καθήκον μας” είπαν οι ίδιοι στην “Π” τονίζοντας ότι φεύγοντας από το νοσοκομείο αποχωρίζονται ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.