Μικρά και Μυστικά

Αφήγημα

Αυτό το αφήγημα «καμένη γη παραλάβαμε» μπορεί για κάποιους να είναι βολικό, όμως μη μας το εμφανίζουν και σαν άλλοθι για όλα αυτά που δεν κάνουν. Διότι με τη σειρά τους και αυτοί θα κριθούν στην ώρα τους και πολύ φοβάμαι ότι, αν προχωρήσουν με τις ίδιες πολιτικές πρακτικές, θα γίνουν μέρος του προβλήματος της «καμένης γης», εναντίον της οποίας σήμερα ξιφουλκούν.

 

Απαγορεύσεις

Είναι εφιαλτική η κατάσταση με το νερό στην ανατολική Κρήτη, όπου ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι αρχίζουν να ανακοινώνουν μέτρα για την ορθολογική διαχείρισή του, που περιλαμβάνουν απαγορεύσεις, πρόστιμα και αυστηρούς κανόνες στην άρδευση. Το θέμα είναι τι παρελκόμενα θα έχουν οι εξελίξεις αυτές στην τοπική οικονομία αφενός και αφετέρου τι θα συμβεί εάν συνεχιστεί αυτό το σερί των ξηρικών ετών…

Θα τρέξει

Στο Ηράκλειο συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα το απόγευμα θα μεταβεί στις Μοίρες, όπου θα περπατήσει στο κέντρο της κωμόπολης. Αύριο, δε, θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συμμετέχει και σε αγώνα «Τρέχω για τον Αυτισμό».

Κρητικιά

Στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε χθες και η υποψηφία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Όλγα Μαρκογιαννάκη, που, αν και διαμένει στην Κοζάνη, έλκει την καταγωγή της από την Κρήτη. Ο πατέρας της είναι από τον Άγιο Σίλα και η μητέρα της από το Οροπέδιο Λασιθίου.

 

Ενεργειακό

Την Τρίτη στο Ηράκλειο θα παρουσιάσει το βιβλίο του για το ενεργειακό και την απουσία plan B ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Προεκλογικό

Οι της ΝΔ θα βγουν και επίσημα στον προεκλογικό αγώνα αμέσως μετά τη λήξη του 15ου Συνεδρίου του κόμματος, που ρίχνει αυλαία αύριο το βράδυ. Ούτως ή άλλως το συνέδριο έχει προεκλογικό χαρακτήρα, μιας και η απόσταση από τις ευρωκάλπες απέχει μόλις 64 ημέρες.