Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας, την Cosmote και τη Nova, η οποία αφορά στην παροχή κοινού αθλητικού περιεχομένου, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.
Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές της μιας πλατφόρμας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και το αθλητικό περιεχόμενο της άλλης με μια μικρή προσαύξηση στο πακέτο συνδρομής.
Με δεδομένο ότι οι δυο πλατφόρμες μοιράζονται τα δικαιώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, ο συνδρομητής κάθε πλατφόρμας θα μπορεί να βλέπει πλέον τους αγώνες όλων των ομάδων, αφού το περιεχόμενο στις δύο πλατφόρμες θα είναι κοινό.
Για παράδειγμα, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους εντός έδρας αγώνες του Άρη Θεσσαλονίκης (οι οποίοι σήμερα μεταδίδονται από τη Nova) και με τη σειρά τους οι συνδρομητές της Nova θα έχουν πρόσβαση στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού (οι οποίοι μεταδίδονται σήμερα από την Cosmote TV).
Επίσης, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλους τους αγώνες Basketaball Euroleague, που σήμερα μεταδίδονται αποκλειστικά από την Nova.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσθετο κόστος για την παρακολούθηση του κοινού αθλητικού περιεχομένου θα είναι της τάξεως των περίπου 3 ευρώ μηνιαίως. Θυμίζουμε ότι οι δύο πλατφόρμες έχουν μια συνδρομητική βάση, η οποία ξεπερνά το 1 εκατ. καθώς η Cosmote TV διαθέτει πάνω από 678 χιλιάδες συνδρομητές, την ίδια ώρα που η Nova εμφανίζει μια βάση 432 χιλιάδων συνδρομητών.
Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σαν απάντηση στο τεράστιο πρόβλημα πειρατείας, που μαστίζει την ελληνική τηλεοπτική αγορά, έχοντας λάβει, όπως τονίζουν γνώστες του κλάδου, ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υπολογίζεται ότι οι πειρατικοί συνδρομητές ανέρχονται σε περίπου 600 χιλιάδες, αριθμός που σχεδόν ισοδυναμεί με τη νόμιμη συνδρομητική βάση κάθε πλατφόρμας.
Η ανεξέλεγκτη πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόρασή αποδίδεται στην απουσία ουσιαστικής βούλησης της πολιτείας για την πάταξη του φαινομένου, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες με βασικό μέτρο αποτροπής την επιβολή κυρώσεων τόσο χρηματικών όσο και διοικητικών και στους χρήστες των πειρατικού τηλεοπτικού περιεχομένου.