WE DO LOCAL: Διήμερο φεστιβάλ από αύριο στο Ηράκλειο

Ένα διήμερο φεστιβάλ, ανοιχτό για το κοινό, με πλήθος δράσεων, κρητικών εδεσμάτων και τοπικού οίνου, πραγματοποιείται αύριο και την Κυριακή στο ξενοδοχείο Candia Maris, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 το πρωί ως και τις 7:00 το απόγευμα.

Πρόκειται για το “We Do Local Festival, powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ”, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει τις γεύσεις της Κρήτης, την τοπική παραγωγή και φιλοξενία, καθώς και την τοπική επιχειρηματικότητα. Δεκάδες τοπικοί παραγωγοί, πιστοποιημένοι με το σήμα “We Do Local”, αλλά και το Δίκτυο Οινοποιών, συμμετέχουν στο διήμερο φεστιβάλ, με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ να έχει αναλάβει τη διεξαγωγή δωρεάν εξειδικευμένων σεμιναρίων, αλλά και δράσεις για παιδιά και ενήλικους που πραγματοποιούνται κυρίως το πρωί της Κυριακής.

Στο φεστιβάλ ξεχωρίζουν για τους επισκέπτες, το ελεύθερο πρωινό την Κυριακή στις 11:00 το πρωί, η μαγειρική δράση με τοπικά εδέσματα στις 2:00 το μεσημέρι, αλλά και η ζαχαροπλαστική δράση για παιδιά στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Σε επίπεδο επαγγελματιών, υπάρχουν εξειδικευμένα σεμινάρια αύριο Σάββατο στις 5:00 το απόγευμα για τα Social Media και στις 6:00 το απόγευμα για την αειφόρο ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Οι δράσεις και τα σεμινάρια είναι δωρεάν και ελεύθερα για όλους, σε μια προσπάθεια του We Do Local και του IEK AKMH για δια βίου μάθηση, επιμόρφωση, αλλά και ελεύθερη κατάρτιση στελεχών κι επαγγελματιών σε ένα περιβάλλον μιας αγοράς συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων, όπως είναι η αγορά της Κρήτης.  Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρεία «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. – We Do Local» με τη συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Πρόγραμμα

Σάββατο 14 Απριλίου

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

12:00 – 14:00: Τακτική Γενική Συνέλευση We Do Local.

14:00 – 15:00: Παρουσίαση We Do Local (πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων & πλοίων) – Παρουσίαση ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

15:00 – 17:00: Γεύμα – Μπουφές (Το menu επιμελούνται σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

17:00 – 18:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Social Media Marketing – Get your story straight». Εισηγήτριες: Γιολάντα Λουλάκη, Marketing Consultant, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ & Ράνια Κόκκινου, Επικοινωνιολόγος, Ground Branding Agency.

18:00 – 19:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Αειφόρος Ανάπτυξη & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων». Εισηγητής: Ευάγγελος Ταλιούρης, καθηγητής ΙΕΚ ΑΚΜΗ, PhD Πολιτικών Επιστημών.

Κυριακή 15 Απριλίου

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

11:00 – 12:00: Πρωινό – Μπουφές.

12:00 – 14:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (απευθύνεται σε παιδιά): Οι σπουδαστές του τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εκπαιδεύουν τα παιδιά σε ένα δημιουργικό σεμινάριο και φτιάχνουν μαζί τους γλυκές δημιουργίες ζύμης.

14:00 – 16:00: «Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ» – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αξιοποιούν τα ποιοτικά υλικά που προσφέρουν οι συμμετέχοντες παραγωγοί και δημιουργούν πιάτα με βάση την… Κρήτη, τα οποία προσφέρονται στους παρευρισκόμενους για γευστική δοκιμή.

15:00 – 16:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ: FOOD & WINE PAIRNG by IEK AKMH: Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δημιουργούν γευστικά πιάτα, για τα οποία επιλέγονται ως συνοδευτικά, εξαιρετικής ποιότητας κρητικοί οίνοι. Ο κρητικός αμπελώνας σε ένα μοναδικό «πάντρεμα» με την κρητική γαστρονομία και τη δημιουργική συνύπαρξη γεύσεων. Εισηγήτρια: Σοφία Μιχελινάκη, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ, MSc in Industrial Biotechnologhy.

Το We Do Local

Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής. Έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιεί τουριστικά καταλύματα και πλοία και λειτουργεί κάτω από μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στηρίζοντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το We do local έως σήμερα διαθέτει 34 πιστοποιημένα μέλη, 29 ξενοδοχειακές μονάδες και 5 πλοία.