Υποψήφιο για το βραβείο καλύτερου βιβλίου στον κόσμο στην κατηγορία “Chinese Food Culture” (Κινέζικη διατροφική κουλτούρα) είναι το βιβλίο της Κρητικιάς συγγραφέως  Πάτρας Ζεϊμπέκη ‘’Crete in China”

Η Ηρακλειώτισσα συγγραφέας Πάτρα Ζεϊμπέκη εξέθεσε τα βιβλία της κατά την διάρκεια ημερίδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα βιβλία παρουσιάζουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία η συγγραφέας τα συνδιάζει με συνταγές άλλων λαών με σκοπό τη γευστική εκπαίδευση αυτών των λαών στα τοπικά μας προϊόντα, ούτως ώστε να τους γίνουν απαραίτητα στην καθημερινή τους διατροφή, την αύξηση των πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού που συνεπάγεται και αύξηση εξαγωγών και εισροή ζεστού χρήματος στον τόπο μας.

Πρόκειται για τα βιβλία ‘’ Γεύσεις και Εδέσματα του Νότου “Kritisima”, ”CretanGourmetWeddingFiesta”, ”Cretan Pasta Gourmet Salad Bar”, “The Halva Anthology”, ”Five Sweets”, “One Island¨. Κυκλοφορεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Ακόμα παρουσιάστηκαν “Η Κρήτη στην Κίνα (CreteinChina)”. Το βιβλίο Κρήτης στην Κίνα είναι ένα βιβλίο με 13 συνταγές με εξαιρετικές γεύσεις στην αγγλική γλώσσα. Αυτό το βιβλίο προτάθηκε από την επιτροπή των βραβείων βιβλίων μαγειρικής τέχνης να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, όπου τα βραβεία τους θεωρούνται ισάξια με τα Οσκαρ.

Το προτελευταίο της βιβλίο είναι το Kritisima2 και ακολουθεί το Kritisima3.  Όλα της τα βιβλία θα τα βρείτε στο διαδικτυακό blog Gourmet Food Lovers www.gourmetfoodlovers.com της συγγραφέως ή στο www.amazon.com σε μορφή Kindle ή έντυπο.