Την απόλυτη επικράτηση της μεθόδου του στην προσέγγιση του Αρχαίου Θεάτρου, μαζί και τον θαυμασμό του κοινού απέσπασε το προηγούμενο διάστημα στο Collision Festival στο Royal Central του Λονδίνου ο Τηλέμαχος Μουδατσάκις, παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο.
“Η μέθοδος αυτή”, τόνισε ο ίδιος στο εισαγωγικό του σημείωμα, “εστιάζεται στο σώμα του ηθοποιού ως αγωγού όλων των πληροφοριών του δραματικού μύθου. Ιδιαιτερη εντύπωση για τη σωματικότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, από όπου κατάγεται η μέθοδος του θεάτρου των VIVI, έκανε η αναφορά του σκηνοθέτη στον μύθο του Δία που κατάπιε έγγυο τη νύμφη Μύττη, για να αποφύγει τις συνέπειες ενός ολέθριου χρησμού, τη Μύττη που εξακολουθούσε να του μιλά και να τον συμβουλεύει μέσα από τα σπλάχνα του.
Στο τέλος, με τα εργαλεία του Ηφαίστου που του άνοιξε το κεφάλι πετάχτηκε έξω η Αθηνά.
Ο Τηλέμαχος Μουδατσάκις επεσήμανε ότι όχι μόνον το πνεύμα αλλά και το σώμα στον ελληνικό πολιτισμό γεννά και γεννιέται ακατάπαυστα, ακόμη και κάτω από εντελώς παράλογες συνθήκες, γεγονός που μεταφορικά καταλήγει στην οικουμενική παραδοχή για την πολιτιστική δημιουργία που είναι πνευματική και σωματική.
Όταν μάλιστα επανέλαβε ότι αναζητά στη σκηνή τον ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΓΚΑΛΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και την εντοσθιότητα των Προσώπων στη δράση, το κοινό χειροκρότησε τη διεθνώς πρωτοπόρο αυτή ομολογία.
Τον ρόλο του Οιδίποδος ερμήνευσε ο νέος χαρισματικός ηθοποιός Αλέξανδρος Ψυχράμης.
Η ίδια παράσταση θα παίζεται στην Αθήνα από τις 22 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στο θέατρο “Αλκμήνη” στην Αθήνα, στο Γκάζι, ενώ το 2018 θα παιχθεί στην Αγία Πετρούπολη.