Από την εκδήλωση - κάλεσμα του καλλιτεχνικού διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου κ. Μιχαηλίδη, για μια συνάντηση γνωριμίας και ανοιχτή συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες

Σημαντική ήταν η  ανταπόκριση  τόσο των καλλιτεχνών όσο και των πολιτών του Ηρακλείου, στο κάλεσμα που απηύθυνε ο  καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου   κ. Μιχαηλίδης για μια συνάντηση γνωριμίας και ανοιχτή συζήτηση για όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες, τα καλλιτεχνικά σχήματα, για έναν ανοιχτό, δραστήριο και εξωστρεφή πολιτιστικό οργανισμό.

Η συνάντηση που  έγινε χθες το απόγευμα  στη Πειραματική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου, άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά  Καπετανάκη, ο οποίος επεσήμανε την επιθυμία της επιχείρησης αλλά και της δημοτικής αρχής να αποτελέσει το Πολιτιστικό, φάρο πολιτισμού για την πόλη.

‘’Θα σημαδέψει  -ανέφερε χαρακτηριστικά- “το Ηράκλειο τις δεκαετίες που έρχονται. Θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Θα βοηθήσει και τα παιδιά να γαλουχηθουν στην τέχνη, για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι‘’.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Μ. Μιχαηλίδης, όπως ανάφερε το cretalive, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

“Το πολιτιστικό περιβάλλον δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο Ηράκλειο, αλλά να αλλάξει και όλη την Κρήτη. Θα ήθελα πολύ, μελλοντικά, να μετονομαστεί σε Πολιτιστικό Κέντρο Κρήτης. Να έχουμε προτάσεις για όλους τους φιλότεχνους. Αυτό θα είναι επιτυχία”.

Από την εκδήλωση - κάλεσμα του καλλιτεχνικού διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου κ. Μιχαηλίδη, για μια συνάντηση γνωριμίας και ανοιχτή συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη: ”Το Πολιτιστικό είναι διαφορετικό από το Μέγαρο Μουσικής. Η Κρήτη είναι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους. Δεν βρέθηκε ποτέ ένας οργανισμός για να δώσει μία ενδιαφέρουσα πρόταση για το πάντρεμα όλων αυτών των ηπείρων. Η Κρήτη έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό Θα γίνουν κινήσεις συμπόρευσης με τις νεαρότερες ηλικίες”.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, το Πολιτιστικό Κέντρο έχει εξαιρετικές αίθουσες. “Θέλουμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας και το ιστορικό μομέντουμ. Σχεδιάζουμε την καλλιτεχνική περίοδο από το φθινόπωρο του 2018 έως το καλοκαίρι του 2020. Το σημαντικό είναι το Πολιτιστικό να δημιουργήσει δίκες του παραγωγές. Να δούμε πως θα ποσοστώνεται η κάθε τέχνη κατά τη διάρκεια μίας περιόδου. Μακριά από εμάς η λογική του “μοτέλ Πολιτισμού”. Δημιουργείται έτσι μια ασάφεια του καλλιτεχνικού στίγματος.

Εάν έχουμε σε μία διετία μια καθαρή εικόνα για το τι είναι το Πολιτιστικό, θα έχουμε πετύχει. Αν γίνεται “μπάτε σκύλοι αλέστε”, θα έχουμε αποτύχει κι εγώ θα έχω χαιρετήσει”!

Μεταξύ άλλων προανήγγειλε σύστημα πώλησης εισιτηρίων και όχι ουρές ταλαιπωρίας από το φθινόπωρο, με ηλεκτρονικές κρατήσεις εισιτηρίων. “Online σύστημα εισιτηρίων, θα έχουμε site και για το Πολιτιστικό. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους του Πολιτισμού που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις δύο πρώτες παραστάσεις. Θα επανορθώσουμε σύντομα. Όλα αυτά από του χρόνου θα μπουν σε μία νέα τροχιά”.

“Εξωστρέφεια, εξωστρέφεια, εξωστρέφεια! Να βγούμε έξω να μιλήσουμε με όλους τους ανθρώπους της Κρήτης για αυτόν τον χώρο και τον Πολιτισμό” κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης και υποσχέθηκε ότι οι προτάσεις όλων “θα τύχουν πολύ σοβαρής προσοχής”.

Όπως επεσήμανε: “Το στοίχημα είναι να αλλάξει η καθημερινότητα μας στο νησί, και να υπάρξει μια ανάπτυξη ποικιλοτρόπως”.