Τι λειτουργίες παρέχουν στο θαλάσσιο οικοσύστημα τα λιβάδια της Ποσειδωνίας; Πού κρύβονται τα ψάρια και τα καβουράκια; Μπορούν οι δορυφόροι να δουν το βυθό; Τι ζει στην άμμο; Ανθίζουν τα φύκια;
Απαντήσεις σ’ αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα δώσει η εκδήλωση «Θαλάσσια παράκτια βιοποικιλότητα της Κρήτης»στο πλαίσιο της δράσης “Σάββατα με τους Επιστήμονες” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
11:00-12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Θαλάσσια παράκτια βιοποικιλότητα της Κρήτης» με τον δρ Δημήτρη Πουρσανίδη, ερευνητή στον τομέα Περιφερειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.
12:00-14:00 «Στον πάγκο του επιστήμονα.
12:00-14:00 «Τα βατραχοπέδιλά μου βάζω και τη μάσκα μου φορώ, με βουτιά θα ταξιδέψω σ’ έναν κόσμο μαγικό” (για οικογένειες με παιδιά από 4-12 ετών).
12:00-14:00 «Παιχνίδι μνήμης στην ακτή του Ερευνότοπου».
12:00-14:00 Θέλετε να φτιάξετε πολύχρωμα και μοναδικά πλάσματα της θάλασσας; Στον Ερευνότοπο θα «βυθιστούμε» στον κόσμο των κατασκευών και της φαντασίας (για όλες τις ηλικίες).
Υπενθυμίζεται στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Δωρεάν είσοδος για:
-Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»
-Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ.