Η “ψυχή” της διοργάνωσης και του Οδηγού  Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας κ. Λένα Ηγουμενάκη
Η “ψυχή” της διοργάνωσης και του Οδηγού Μαγειρικής κ. Λένα Ηγουμενάκη

«Υπάρχουν γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις με συνταγές που αποκαλύπτουν τον τόπο τους», είναι η φράση που κυριαρχεί  στον «Οδηγό Μαγειρικής – Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Σάββατο στις 7.00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στον οδηγό περιλαμβάνονται σπάνιες παλιές συνταγές των γιαγιάδων για την παρασκευή μινωικών φαγητών και πολλών άλλων εξαιρετικών γεύσεων της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το  Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και  τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστολιανών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Εριέττα Κουρούκλη, μαθήτρια Πειραματικού Γυμνασίου, Λένα Ηγουμενάκη υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής, Ντίνα Νικολάου Chef, Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης Managing Committee President LOCAL FOOD EXPERTS sce, Νανά Δαρειώτη Δημοσιογράφος, διευθύντρια του περιοδικού γεύσης Olive και συγγραφέας Νικόλαος Κασαπάκης  Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Γρηγοράκη.

Όλα τα έσοδα θα  διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Επίσης, αύριο θα πραγματοποιηθεί το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο κέντρο «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» στο Γάζι Ηρακλείου.

Το φεστιβάλ  θα ξεκινήσει να υποδέχεται τους επισκέπτες από τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Λένα Ηγουμενάκη υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908-863716. 

email: [email protected] και  [email protected].