Οι σύνεδροι στο Αρκάδι
Οι σύνεδροι στο Αρκάδι

Την εμπειρία ενός μοναστηριακού νηστίσιμου δείπνου στο Αρκάδι, έζησαν  χθες 150 συμμετέχοντες  στο 2ο διεθνές βιωματικό συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία  που πραγματοποιείται  στο Ρέθυμνο, στα ξενοδοχεία της Grecotel.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για καθηγητές απο τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως είναι το Χάρβαρντ, το Γείλ, το Χόπκινς και σύμφωνα με τους διοργανωτές, «αυτό που κάνει την τεράστια διαφορά είναι το γεγονός ότι δεν είναι ένα τυπικό  επιστημονικό συνέδριο, είναι ένα βιωματικό συνέδριο. Οι εισηγητές μετά τις ομιλίες τους ακολουθούν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που τους μεταφέρει στον τρόπο ζωής των παππούδων μας».

Το δείπνο ήταν νηστίσιμο και φυσικά υγιεινό
Η ελληνική αεροπορική εταιρεία υπέγραψε την Πρωτοβουλία της ΙΑΤΑ 25by2025 κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Wings of Change Europe (WoCE) στο Άμστερνταμ

Το μενού άρχιζε με νηστίσιμα ορεκτικά, τσακιστές ελιές και θρούμπα Αμπαδιάς Αμαρίου, χορτοπιτάκια με αρωματικά χόρτα, ματσιστά κουκιά με τα φλούδια, ωμό σταμναγκάθι με θαλασσινό αλάτι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οσπριάδα, κολοκυθανθούς, πετρογυρευτούς χοχλιούς με κολοκύθια και πατάτες, συνοδεία τσικουδιάς που παράγει το μοναστήρι.

Ακολούθησαν το καλογερικό φακόρυζο, και το μοναστηριακό φιλέτο ψαριού, με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, αρωματικά  και ελαιόλαδο απο τους ελαιώνες της μονής.

Το γλυκό ήταν μουσταλευριά με καρύδια και σουσάμι, το  οποίο συνοδεύτηκε με παλαιωμένη ρακί.

Στο δείπνο οι καλεσμένοι δοκίμασαν  λευκά και  κόκκινα κρασιά, απο τις ποικιλίες βιδιανό και λιάτικο.