Ο Οδηγός Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Η παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί αύριο  Κυριακή 28 Οκτωβρίου  στις 5 το απόγευμα, στον ανακαινισμένο Αλευρόμυλο Σπηλίου Ρεθύμνης.

Θα μιλήσουν:

  1. Δέσποινα Μαθιουδάκη (Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό) με θέμα: “Ξεφυλλίζοντας τον Οδηγό Μαγειρικής: Ο “πλούτος” της Κρητικής Κουζίνας μέσα από τη “φτώχεια” της απλότητας του Κρητικού”.
  2. Ιωάννα Τσουκιά, γραμματέας του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με θέμα: “Εικόνες που ξυπνούν και γεννούν αναμνήσεις”.
  3. Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, οικονομολόγος – λαογράφος, με θέμα: “Θρησκευτικές γιορτές και γαστρονομική παράδοση στο Ρέθυμνο”.
  4. Μιχάλης Παναγιωτάκης, chef, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, με θέμα: “Η Κρήτη στο πριν και στο μετά”.
  5. Λένα Ηγουμενάκη, πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Καλλέργη.

Τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.