Η παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, στον ανακαινισμένο Αλευρόμυλο Σπηλίου Ρεθύμνης.
Θα μιλήσουν:
- Δέσποινα Μαθιουδάκη (Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό) με θέμα: “Ξεφυλλίζοντας τον Οδηγό Μαγειρικής: Ο “πλούτος” της Κρητικής Κουζίνας μέσα από τη “φτώχεια” της απλότητας του Κρητικού”.
- Ιωάννα Τσουκιά, γραμματέας του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με θέμα: “Εικόνες που ξυπνούν και γεννούν αναμνήσεις”.
- Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, οικονομολόγος – λαογράφος, με θέμα: “Θρησκευτικές γιορτές και γαστρονομική παράδοση στο Ρέθυμνο”.
- Μιχάλης Παναγιωτάκης, chef, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, με θέμα: “Η Κρήτη στο πριν και στο μετά”.
- Λένα Ηγουμενάκη, πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Καλλέργη.
Τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.