Μια γευστική πανδαισία με αρώματα και μνήμες από το χθες, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μαγειρική της Κρήτης και της Μικράς Ασίας, με συνταγές που «άλλαξαν» πατρίδα και επιστρέφουν πάλι, διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Κτήμα Πασπάτη στη Χερσόνησο.
Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ηρακλείου Κρήτης “Ο Άγιος Πολύκαρπος”, η Οζλέμ Πελαγία Τσέγκα, χριστιανή Τουρκοκρητικιά τρίτης γενιάς, μας παρουσιάζει συνταγές που ξεχάστηκαν στην Κρήτη, αλλά διατηρήθηκαν από εκείνους που έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, όπως διατηρήθηκε η γλώσσα και η μουσική.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν και να δοκιμάσουν εκπληκτικά φαγητά όπως μαραθοκεφτέδες, τζουλαμά, κεσκέκι (το παραδοσιακό φαγητό του γάμου) και γλυκό με μυζήθρα, σε μια εκδήλωση με γεύσεις και μνήμες που συγκινούν!
Τιμή εισόδου 10 ευρώ.