έκθεση φωτογραφίας  με τίτλο  «Η Ζωή στα Χέρια Μου» του Γιώργου Ξηρογιάννη

Η έκθεση φωτογραφίας  με τίτλο  «Η Ζωή στα Χέρια Μου» του Γιώργου Ξηρογιάννη (George Dryjohn) θα φιλοξενείται από σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου στον 2023, κεντρικό διάδρομο  του Πανεπιστημιακού  Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Πα.Γ.Ν.Η.», ανοιχτή στο κοινό, τους επισκέπτες, τους ασθενείς και εργαζομένους στο νοσοκομείο.

Η  επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί  στις  10:30 π.μ.σήμερα το πρωί και κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί  ξενάγηση  στον χώρο των εκθεμάτων  στον κεντρικό διάδρομο του Νοσοκομείου,   εν συνεχεία  θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και σύντομη ομιλία. Για τη δράση  θα μιλήσουν:

Ο  διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Παπαβασιλείου Νεκτάριος.

Ο διοικητής του Πα.Γ.Ν.Η., Χαλκιαδάκης Γεώργιος

Ο  δωρητής  φωτογράφος Ξηρογιάννης Γιώργος  (George Dryjohn),

Η  διευθύντρια  της  Ψυχιατρικής Κλινικής  του ΠΑΓΝΗ Μπάστα Μαρία. Πρόκειται για 30 έργα του φωτογράφου Γεώργιου Ξηρογιάννη (George Dryjohn), τα οποία ευγενικά παραχώρησε και δώρισε ο ίδιος στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, θέτοντας την τέχνη του στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας, δεδομένου ότι οι τέχνες και ο πολιτισμός έχουν τη δυναμική να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Τα έργα ζωγραφικής εξυμνούν με αφηγηματικό τρόπο, μια χούφτα συναισθημάτων σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού που λέγεται ζωή, θέτοντας ως στόχο την αφύπνιση της αθέατης πλευράς της ανθρώπινης ψυχής.

Η φωτογραφική έκθεση έχει ήδη φιλοξενηθεί στο ΓΝ Χανίων, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, στο ΓΝΗ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» και θα παραμείνει για τον επόμενο μήνα, έως τις 10 Ιουνίου στο Πα.Γ.Ν.Η. Ακολούθως θα ταξιδέψει και θα φιλοξενηθεί και στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου.

Η συγκεκριμένη δράση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο σύνολό της, εντάσσεται στο πλαίσιο της υιοθέτησης πρωτοβουλιών που χρησιμοποιούν τις τέχνες και τον πολιτισμό εντός των νοσοκομειακών μονάδων,  ως προληπτική και θεραπευτική αγωγή, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Η χρήση των τεχνών σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, με ειδικά σχεδιασμένες παράλληλες συλλογικές δραστηριότητες, συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της μεθοδολογίας και των αντίστοιχων πρωτοκόλλων εμψύχωσης των πολιτών, των επαγγελματιών υγείας,  καθώς και  των ληπτών ψυχικής υγείας.