Ο συντηρητή αρχαιοτήτων Αντώνης Φουντουλάκης έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 75 χρονών και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τον αποχαιρετά, τονίζοντας «Άνθρωπος με επιστημονική βαθιά γνώση, εξαιρετικό λόγο και χιούμορ. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη για το έργο που προσέφερε».
Ο Αντώνης Φουντουλάκης, πρώην συντηρητής αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Συντήρησης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και συνέχισε στη Γαλλία, όπου ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό DEA στη συντήρηση μετάλλων.
Διορίζεται το 1970 στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Μετακινείται το 1971 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα στο Εργαστήριο Συντήρησης Χαλκών και συμμετέχει μαζί με τον Χρήστο Χατζηλιού κ.ά. στις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των χάλκινων αγαλμάτων του Πειραιά, των χάλκινων ευρημάτων του Ακρωτηρίου της Θήρας, των μολύβδινων καταδέσμων από το Μαντείο της Δωδώνης, των χάλκινων αντικειμένων από την Ακρόπολη των Αθηνών, της Αιγυπτιακής Συλλογής κ.ά. Ήταν αυτός που έστησε το εργαστήριο μετάλλων στο Μουσείο Ηρακλείου, συντήρησε ο ίδιος και επέβλεψε τη συντήρηση εκατοντάδων ευρημάτων μεταξύ των οποίων και μια αργυρή περόνη πάνω στην οποία αποκάλυψε, με μια ιδιαίτερη μέθοδο μικροαναγωγής, επιγραφή Γραμμικής Α.
Ο Αντώνης Φουντουλάκης μεταξύ άλλων συνέβαλε στην ίδρυση και άλλων εργαστηρίων συντήρησης εκπονώντας μελέτες για τον σχεδιασμό σύγχρονων εργαστηρίων στη Ρόδο, τη Βεργίνα, τη Σάμο. Δραστηριοποιήθηκε και στο πεδίο της εκπαίδευσης διδάσκοντας συντήρηση μετάλλων, αλλά κυρίως συνέβαλε στη δημιουργία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην συντήρηση των αρχαιοτήτων & έργων τέχνης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Αθήνας. Επιπρόσθετα υπήρξε ο συντάκτης του κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος του συντηρητή για την Ελλάδα.