Ο σημαντικός χαράκτης και ζωγράφος Γιώργος Αργυράκης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών. Συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτησαν στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου Μαλλίων.
Ο Γιώργος Αργυράκης γεννήθηκε στα Μάλια όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Τελείωσε το γυμνάσιο στην Αθήνα. Το 1963 φεύγει για το Μόναχο και φοιτά στη Σχολή Ελεύθερου Σχεδίου “von Parish “.
Το 1966 εγγράφεται στην Σχολή Καλλών Τεχνών του Δ. Βερολίνου στο τμήμα Χαρακτικής και Εφηρμοσμένης Γραφικής και το 1971 συνεχίζει τις σπουδές του στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου στην Ιστορία της Τέχνης.
Δημοσιεύονται και κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη αντιδικτατορικές αφίσες και γελοιογραφίες. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974 και συνεργάζεται με την Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου.
Από το. 1980 ζούσε και εργαζόταν στην Κρήτη. Είχε εκδώσει το βιβλίο ” Τσιγκογραφία – Γκραβούρα ” και είχε βραβευτεί δύο φορές για τις αφίσες “Έκθεση Θεσσαλονίκης 1975 ” και για το 11ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στην Αβάνα της Κούβας, το 1978. Από το 1969 παρουσίασε έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.
Το 2021 το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου είχε φιλοξενήσει αναδρομική έκθεση ζωγραφικής, σχεδίου και χαρακτικής υπό τον τίτλο: «Πρόσωπα » και υπότιτλο, «Πολίτες του ουρανού- παιδιά της γης’’.
Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του σπουδαίου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
‘’Ο Γιώργος Αργυράκης πάντοτε στο πλευρό του ΚΚΕ πρόσφερε ιδιαίτερα μέσα από το καλλιτεχνικό του έργο. Εμπνεύστηκε από τους αγώνες του λαού μας αναδεικνύοντας μέσα από ατομικές και ομαδικές του εκθέσεις πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο, αλλά και με τις χαρακτηριστικές και διαχρονικές αφίσες του ιστορικές στιγμές του εργατικού-λαϊκού κινήματος από όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα στις εκθέσεις που έχει συμμετάσχει ήταν η Έκθεση Εικαστικών αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, το 2018, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου συνέβαλε με τα έργα του στην ανάδειξη πλευρών της ιστορίας και της δράσης του ΚΚΕ αλλά και στη στήριξη της δράσης του σήμερα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης’’.