Ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους καλλιτέχνες, ο κωμικός και μίμος με το πηγαίο ταλέντο, Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη στη γενέτειρά του Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Χάρρυ Κλυνν το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου 2018, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.
Το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του και τον «τσάκισε» ήταν ο θάνατος του γιου που απέκτησε με τη σύζυγό του Χαρίκλεια Μακρή, του σκηνοθέτη Νικόλα Τριανταφυλλίδη, ο οποίος πέθανε μόλις 49 ετών, το 2006.
Σε μια συγκλονιστική εξομολόγησή του τότε ο Χάρρυ Κλυνν είχε πει για την απώλεια αυτή:
«Όχι απλά μας λείπει ο Νίκος, αλλά με τη σκέψη του κοιμόμαστε και ξυπνάμε. Νομίζουμε απλώς πως είναι ψέμα. Παραμύθι. Αισθάνομαι πως θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει εκείνος. Ό,τι και να σας πω είναι λίγο. Ούτε κατά διάνοια το σκεφτόμασταν. Εντελώς αναπάντεχο και ξαφνικό γεγονός.
Μέσα σε 6 μήνες τον έφαγε… Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. Δεν πήραμε χαμπάρι ότι θα έφευγε έτσι… Ξαφνικά. Δύσκολα επουλώνονται τέτοιες πληγές. Απλώς, εμείς οι Πόντιοι έχουμε δύναμη ψυχής. Θα αντέξουμε. Θα το ξεπεράσουμε. Χρειάζεται χρόνος όμως. Αυτές τις μέρες φτιάχνω το μνημείο του γιου μου. Όπως του αξίζει, γιατί ήταν σπουδαίο παιδί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος ηθοποιός για τον θάνατο του γιου του.
Eίχε γεννηθεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στις 7 Μαΐου 1940, από οικογένεια Ποντίων προσφύγων. Επί σειρά ετών εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Από το 1974, που επέστρεψε στην Ελλάδα, δραστηριοποιηθήκε ως μουσικός. Κυκλοφόρησε σειρά σατιρικών δίσκων. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον γενέθλιο δήμο του, στην Καλαμαριά, καθώς είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα “Ακροπόλ” και “Χατζηχρήστου”, άρχισε να γίνεται γνωστός.
Δούλεψε στις HΠA και στον Καναδά, σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς, σε καφεθέατρα ως stand up comedian, ως ηθοποιός σε underground παραστάσεις και παράλληλα ως συγγραφέας σατιρικών κειμένων.
Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός το 1978, με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «Για δέσιμο». Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση τού χάρισαν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας σύμφωνα με την AGB και οι παραστάσεις του στα θέατρα κατέρριψαν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ.
Το 1998 παρουσιάστηκε η πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον «Εικαστικό Κύκλο».