Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018». Πρόκειται για μία διοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του καφέ «Μαρίνα» στο λιμάνι.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και οι ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι: Σήμερα από 17:00 έως 22:00 και από αύριο έως τις 14 του μήνα από 12:00 έως 22:00.
Το πρώτο φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018» είναι αφιερωμένο στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου
Έναρξη εκδηλώσεων Φεστιβάλ (17:00-19:00).
Μαριλένα Καμπά – Αν. Καθ. Ιατρικής: «Οι Ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου».
Απόστολος Σπύρου – Αν. Καθ. Χημείας: «Ανάλυση της σύστασης του ελαιόλαδου».
Μαριάννα Καραμάνου – Αν. Καθ. Ιατρικής: «Δίπυρος άρτος (παξιμάδι) από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
Νίκος Μηλιαράκης – οινοποιός, πρ. Δικτύου Wines of Crete: «Το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί χθες-σήμερα- αύριο».
11-12-13-14/10 (19:00-21:00): Γνωστοί Έλληνες chef (Τάσος Παπαδάκης, Χρήστος Λάππας, Δημήτρης Τσανανάς, Παναγιώτης Βρανάκης) μαγειρεύουν για σας!
11-12-13-14/10 : Ντόπιοι παραγωγοί εκθέτουν προϊόντα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο…
12-13-14 /10 (13:00 -15:00 και 17:00 -19:00): Μέλη γυναικείων συνεταιρισμών και γνωστοί chef μοιράζονται τις συνταγές τους και προσφέρουν γευστικές δοκιμές.
Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις
Στις 20:30: μουσικές βραδιές με κρητική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική και συναυλία με τη Γεωργία Νταγάκη.