2019 ευχαριστίες από τα Ιδρύματα Α. και Μ. Καλοκαιρινού

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού, με τη συμπλήρωση ενός ακόμη χρόνου εντατικής δραστηριότητας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, επιθυμεί να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές των δράσεών του και τους εθελοντές-συνεργάτες του, των οποίων η συνεισφορά ήταν σημαντική για την επιτυχία τους, τόσο ως προς την απεύθυνση, όσο και προς την ανταπόκριση και αποδοτικότητα τους. Η ανακοίνωση των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού αναφέρει:

«Ξεκινώντας, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τον Δήμο Ηρακλείου για την πολύ καλή συνεργασία μας, σε όλα τα επίπεδα, και την ουσιαστική υποστήριξή τους στις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου.

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για την επίσης ζωτικής σημασίας συνδρομή, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ιδιαίτερα στη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ευχαριστούμε, επίσης, την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει στον Κοινωνικό Χώρο και την πολύπλευρη υποστήριξη των εκδηλώσεών του.

Ευχαριστούμε τους σταθερούς συντονιστές / υπευθύνους φορέων και ομάδων, που σε τακτική βάση, συνεργάζονται και πραγματώνουν δράσεις, ανοικτές στο κοινό και πάντοτε με κοινωνικό πρόσημο. Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κυρίες Ιωάννα Κορτσιδάκη (σύλλογος Αλληλεγγύη), Αγγελική Ζαχαράτου (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου), Μαρία Αλατζόγλου (Ψυχολόγος, Βενιζέλειο Γ.Ν.Η.), Μαριεύα Δαϊλάκη (Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές / Intervoice), Μανόλη Κριτσωτάκη, Στέλλα  Μαλλιαράκη (Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Κρήτης), όπως επίσης και: τον Ψυχίατρο Μανόλη Δολαψάκη, τον Ψυχολόγο Γιώργο Κανδύλη, το μέλος της ΝΕΚΛΗ Μανόλη Κριτσωτάκη (Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Κρήτης) και Άγγελο Κρητικό, Πρόεδρο φοιτητικής εθελοντικής ομάδας αιμοδοσίας ΟΦΕΑΚ, για την πολύτιμη συμβολή τους, καθώς και για την μεγάλη, προσωπική τους επένδυση, σε δράσεις ανοικτές στο κοινό, ή ιδιαίτερα ωφέλιμες και αναγκαίες, στις ομάδες στόχου που εξυπηρετούν.

Απευθύνουμε επίσης θερμές ευχαριστίες στην Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. (UNHCR Greece) και τους εκπρόσωπους της στην Κρήτη, κυρία Αριάδνη Σπανάκη και Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, και στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στην κυρία Δήμητρα Καμπέλλη και τον κύριο Χαλέντ Ταχίρ, για την βοήθεια τους, όσο και στους εθελοντές καθηγητές του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων Ερμιόνη Σεφφεντιν και Μιχάλη Μαρκοδημητράκη, που από 18/10/2018 οργάνωσαν και τρέχουν για το σχολικό έτος 2018-2019 μαθήματα Ελληνικών σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες (εντός και εκτός Σέγκεν) καθώς και πρόγραμμα αλφαβητισμού σε αναλφάβητους Έλληνες.

Επίσης, για την οργάνωση, συντονισμό και διεξαγωγή, ιδιαίτερα αποδοτικών, πολιτισμικά ποιοτικών και κοινωφελών δράσεων στον Κοινωνικό Χώρο, για τον χρόνο που πέρασε ευχαριστούμε το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και ιδιαίτερα τους κ.κ. Δημήτρη Μαθιουδάκη & Φανή Καμπάνη, το Τμήμα Κοινωνική Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης και την κυρία Χρυσούλα Βογιατζάκη, την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, τον πρόεδρο της κύριο Ωρολογά και τα μέλη του Δ.Σ., την ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου και κύριο Νίκο Μυρωδιά, το Πειραματικό Γυμνάσιο / Λύκειο Ηρακλείου και την καθηγήτρια κυρία Βαρβάρα Ρούσου, τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης, την πρόεδρό του κυρία Κατερίνα Κουτσογιάννη και τον Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Γιάννη Παπαδάκη, το αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ και την κυρία Μαίρη Κουλεντάκη, το ΚΕΣΑΝ Ηρακλείου και την κυρία Ειρήνη Στρατάκη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και τον κύριο Γιώργο Μακράκη, την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου και τον Πρόεδρο κύριο Γρηγόρη Βοσκάκη, την ΜΚΟ «Αντιγόνη» και τους εκπροσώπους του κυρία Άρτεμη Φύσσα και Γρηγόρη Βλοντάκη, τον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, τον κύριο Κωνσταντίνο Φλουρή από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου και τον Πρόεδρο Νίκο Τσικριτζάκη, την ΜΚΟ HIGGS και τον κύριο Άρη Σούρα,  το Erasmus Students Network (ESN) του ΤΕΙ Ηρακλείου, τις ΚΟΙΝΣΕΠ Ηρακλείου και τον κύριο Μανόλη Μπριτζολάκη, την ομάδα πολιτισμού «ΡΩΓΜΕΣ» και τον κύριο Φίλιππο Βαμβουκάκη, τον Σύλλογο Lions Κνωσού και την Πρόεδρο κυρία Μαρία Ζηνόζη, τους Μάνο Πολιτάκη και Γιάννη Μαυράκη για την έκθεση τους «Γλυκιά Ζωή» (στα πλαίσια του Τέχνη Καθ’ οδόν), την Σχολή Χορού Μαριλού και τον κύριο Σταμάτη Λούκα, το κομμωτήριο Barber-Οίκο και την Τζωρτζίνα Γεροθανάση, την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκη και την εκπρόσωπο της κυρία Ελπίδα Γαλανοπούλου, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO HELLAS και τον κύριο Θέμη Μαρκάκη, την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ, Art  Therapy School & Institute στην Κρήτη και την κυρία Ματίνα Καράλη, την ENCA-Hellas και την κυρία Αγγελική Κουρούμπαλη, και την κοινότητα WordPress Ηρακλείου και τον κ. Κ. Κουράτορα, τους εθελοντές Greenpeace Ηρακλείου, το Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» και τις κυρίες Βερονίκη Σπανάκη & Μαρία Κουτρούλη, την οικολογική παρέμβαση Ηρακλείου, την εθελοντική ομάδα μαιών «Εν Κυήσει» και την κυρία Α. Κουρούμπαλη, την Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.), το 32ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και την Μαρία Μυλωνάκη, τον Σύλλογο Γονέων 30ού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, τον Σύλλογο Γονέων 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, την Θεατρική & Μουσική Ομάδα του Στ’ ΚΕΠΑ Ηρακλείου, την Θεατρική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, την Ομάδα ΚΚΘ «Άνω-Κάτω» και το 1ο Λύκειο Ηρακλείου.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσφορά αξιόλογων και αναγνωρισμένων στην ελληνική αγορά εταιρειών και ομίλων, στο έργο των Δομών μας. Ευχαριστούμε τις ακόλουθες εταιρείες / ομίλους: ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. (καταστήματα Μασταμπά, Ικάρου & Αλικαρνασσού), Χαλκιαδάκης Α.Ε. (Κεντρική Διεύθυνση, καταστήματα Παπαναστασίου, Εθνικής Αντιστάσεως, 10ου χλμ Ηρακλείου-Μοιρών & Κέντρου-Κορωναίου), Κυλινδρόμυλους Κρήτης Α.Ε., Α.Μ.Κ.Ε. «Μπορούμε», Ι.Τ.Ε., την Fresh Snack (Μ. Βλατάς-Ε. Ξυδάκης Ο.Ε.), την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών «Grant Thornton», την εταιρεία ένδυσης Marks & Spencer, τα Ξενοδοχεία Megaron, Themis Beach & Knossos Beach, την Α.Μ.Κ.Ε.  MAGIC MISSION και τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ Ηρακλείου.

Επίσης, ιδιαίτερης βαρύτητας συνεισφορά στην λειτουργία των Δομών έκαναν μέσα στον χρόνο που φεύγει το Τάγμα Εθνοφυλακής Ηρακλείου, οι Lions Ηρακλείου, τα φροντιστήρια Πουκαμισά, το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, η Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Ηρακλείου, η επιχείρηση ΚΑΤΣΙΝΑΣ GRILL, η ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης Ο.Φ.Ε.Α.Κ.,  ο σύλλογος οικογενειών ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, οι βρεφικοί σταθμοί «Δημιουργία» & «Θεία Κλαίρη», το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, καθώς και το Νηπιαγωγείο Επισκοπής Ηρακλείου, η Starbucks Coffee Company, η καφετέρια Crop, η ομάδα πολιτικής προστασίας ΠΡΟΤΕΚΤΑ-Ηρακλείου, το Karma Wellness Studio, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες Κίτρινη Αποστολή με τον Δημήτρη Αποστολάκη, Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. με την Ρ. Ευτυχίδη και CretaMums με την κυρία Χριστίνα Αποστολίδη. Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλα τα Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα τις εφημερίδες «Πατρίς» & «Νέα Κρήτη» και τα διαδικτυακά portals «CretePlus» & «Athletic Radio», για την προβολή που πάντοτε μας δίνουν, βοηθώντας έτσι, τόσο στην προώθηση των δράσεων, όσο και στην απαραίτητη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Πάνω απ’ όλα, όμως, ευχαριστούμε, τους πολίτες του Ηρακλείου, που πλαισίωσαν τις δράσεις αυτές, με την δική τους παρουσία και στήριξη, και παράλληλα, στάθηκαν αλληλέγγυοι σε όσους βιώνουν τις δυσκολίες και την ανασφάλεια μιας μακρόχρονης οικονομικής κρίσης. Ζητούμε συγγνώμη σε όσους μπορεί αυτή τη στιγμή να ξεχνούμε και ευχόμαστε σε όλους, μια χρονιά γεμάτη υγεία, αλληλεγγύη, πολιτισμό και ευαισθησία. Άλλωστε, ευτυχία είναι να μοιράζεσαι.

Συνεχίζουμε, παραμένοντας προσηλωμένοι στο σύνθημα του Κοινωνικού Χώρου: «Να βγούμε στο φως, όλοι και μαζί».

Ευτυχισμένο το 2019!