2018 ευχές με μία συναυλία στο Talos Plaza

Η συναυλία με  τους δεξιοτέχνες της κρητικής μουσικής Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, που θα δοθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 στις 7.30 το απόγευμα, είναι μια από τις πιο σημαντικές και ξεχωριστές στιγμές των  εκδηλώσεων  που ενέταξε μέσα στο εορταστικό πρόγραμμά του το TALOS PLAZA.

Τα αδελφικά λαούτα, που συνόδεψαν για χρόνια τον Θανάση Σκορδαλό και μια πληθώρα άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών της κρητικής μουσικής, θα απλώσουν τον καμβά των μουσικών τους χρωμάτων ανοίγοντας την αυλαία του νέου έτους!

Μουσικές διαδρομές με ήχους από το συγκρότημα των Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη πλαισιωμένο από καλλιτέχνες που καλύπτουν κάθε πτυχή της κρητικής παραδοσιακής μουσικής με έντονα στοιχεία έντεχνων ήχων. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με γνωστές επιτυχίες του χθες και του σήμερα που θα καθηλώσουν και θα μαγέψουν όσους θα βρεθούν τη δεύτερη μέρα του 2018 στο TALOS PLAZA.

Ο Αντώνης και ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης, γνήσιοι Κρητικοί καλλιτέχνες με πολλές ανησυχίες, πάντρεψαν στο πέρασμα των χρόνων, στοιχεία της κρητικής μουσικής με αυτά της έντεχνης. Δεξιοτέχνες, συνθέτες, τραγουδιστές, δάσκαλοι κρητικής μουσικής, επαγγελματίες μουσικοί.

Τα δύο αδέλφια, που έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Θανάσης Σκορδαλός, Νίκος Ξυλούρης, Λεωνίδας Κλάδος, Γιώργος Παπαδάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Ψαραντώνης, Μάνος Μουντάκης, Βασίλης Σκουλάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Γιάννης Καλομοίρης, Βασίλης Σταυρακάκης, Αντώνης Βαρδής, Γιάννης Χαρούλης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Μαρτσάκης, Χαΐνηδες κ.α.,  έρχονται να μας δείξουν την δυναμική τους.

Το πάθος τους και οι ικανότητες τους, θα τους οδηγήσουν στο πάλκο σε ηλικία μόλις 15 χρονών, δίπλα σε μεγάλους Κρητικούς καλλιτέχνες και δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες της Kρητικής παράδοσης, όπως είναι οι: Σκορδαλός, Μουντάκης, Νίκος Ξυλούρης, Ψαραντώνης, Γαργανουράκης, Σηφογιωργάκης, Κλάδος, και πολλοί άλλοι. Ταυτόχρονα δημιουργούν ο ίδιοι μουσική και το 1985 γράφουν μαζί τον πρώτο τους δίσκο, τη “Μεγάλη Συνάντηση’’,  που αφήνει σφραγίδα στην κρητική μουσική με το κομμάτι “Πάντα Θλιμμένη Χαραυγή”.  Ακολουθούν οι δίσκοι “Πρωτοφανίστικος Σεβντάς, αφιέρωμα στον έρωτα”, “Μουσική Άνοιξη”, με το τραγούδι “Έσβησε ο αέρας το κερί», «Άντρας που δεν εκάτεχε», «Φεγγάρι τόσα μυστικά» και άλλα. Τα τραγούδια της τσέπης”,́ το διπλό CD “Δεν έχει η αγάπη σύνορα”, «Στου πυρομάχου τη φωτιά» και άλλα. Πρόσφατη μεγάλη επιτυχία το 2017 η συνεργασία τους με τους Ψαραντώνη, Παπακωνσταντίνου Β., με τίτλο ΧΑΡΑΥΓΗ. Στην προσπάθειλα τους να μοιραστούν την τέχνη τους και την εμπειρία τους, μα πιο πολύ την ψυχή τους με τον κόσμο, σήμερα έχουν ξεκινήσει ένα μουσικό σχήμα που απαρτίζεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες με ψυχή, ταλέντο και πολλή αγάπη για τη  μουσική.

Το μουσικό σχήμα των αδελφών Φραγκιαδάκη αποτελείται από τους:

Καζαμία  Μιχάλη, λύρα-τραγούδι, Τσιτσιμπάκου  Μπάρμπαρα, τραγούδι-ιδιόφωνα, Φραγκιαδάκη Στρατή, μπάσο-λαούτο-κρουστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.