Για ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό οδοιπορικό ταξιδεύουν με την Green Project στην Αυστραλία τρεις Κρητικοί, ο Γιάννης Τζώρτζης, ο Ιάσονας Ταβλάς και ο Κωστής Βάρδας.
Στόχος του οδοιπορικού είναι να μελετηθεί η “περιβαλλοντική γνώση” των Αβοριγίνων

Για ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό οδοιπορικό ταξιδεύουν με την Green Project στην Αυστραλία τρεις Κρητικοί, ο Γιάννης Τζώρτζης, ο Ιάσονας Ταβλάς και ο Κωστής Βάρδας. Έχουν τις θερμές ευχές της πρέσβεως της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Kate Logan.

Αναχωρούν μαζί με δώδεκα άλλα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Green Project (GP green-project.org) για την Αυστραλία, για ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό οδοιπορικό με τίτλο: “Green Project in Australia 2018 – Platypus trail: Renewables, Biospheres and Aborigines”.

Η εκδήλωση εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, στη Μελβούρνη.

Εορτάζοντας το “European Year of Cultural Heritage” (EYCH 2018), από σήμερα μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, η GP έχει σκοπό να καταγράψει σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ, τη συνύπαρξη, εντός των βιοσφαιρών της UNESCO, των σύγχρονων εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της παραδοσιακής “περιβαλλοντικής γνώσης” των Αβορίγινων.

Στόχος της είναι η γνώση, που θα αποκτηθεί από τον συνδυασμό αυτό και τη μελέτη των καλών πρακτικών της Αυστραλίας, να μπορέσει στο μέλλον να αξιοποιηθεί για επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια στην Αυστραλία και από Έλληνες επιστήμονες για την προώθηση αντίστοιχων εφαρμογών στην Ελλάδα, καθώς και την πρόληψη περιβαλλοντικών καταστροφών, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές που συγκλόνισαν την Αττική.

Η 15μελής αποστολή διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων και καλλιτεχνών της GP, σε 29 ημέρες, χρησιμοποιώντας αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με φωτοβολταϊκά, θα καλύψει 11.210 χλμ από τη Μελβούρνη, την Καμπέρα, την Αδελαϊδα, το Άλις Σπρίγκς, το Ντάρβιν, το Μπρουμ μέχρι το Περθ, και θα αποτυπώσει 56 “πράσινα σημεία ενδιαφέροντος”.