Ορατός είναι ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομική και εμπορική δραστηριότητα. Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία, που ανακοινώνονται σε Αμερική και Ευρωζώνη, καθώς και οι προβλέψεις διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ), για παγκόσμια οικονομική ύφεση της τάξης του 3%, είναι ένα πρώτο δείγμα των αρνητικών επιπτώσεων του Covid-19.
Παρά τις δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις καταγράφηκε σημαντική ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές αξιών. Ειδικότερα, ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων μετρίασε αρκετά τις απώλειες του προηγούμενου μήνα (από –3,96% σε –3,22%). Σημαντικές θετικές αποδόσεις κατέγραψαν το ακατέργαστο ρύζι, ο χυμός πορτοκαλιού, τα βοοειδή και το βαμβάκι.
Κρίσιμοι ανασταλτικοί παράγοντες της εξελικτικής πορείας, γενικότερα, των εμπορευμάτων, πέρα από το δυνατό δολάριο, θα αποτελέσουν η ενδεχόμενη ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Kίνας, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν την Κίνα για μη σωστούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας και ένα πιθανό δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού.
Οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό αποτυπώνονται στις τιμές όλων των αξιών συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών προϊόντων, όπως καταγράφεται στο τεύχος Μαΐου 2020, του Μηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς.