Αυξάνονται και οι δανειολήπτες που σπεύδουν να ρυθμίσουν τα δάνεά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 332 πλειστηριασμούς που είχαν αναγγελθεί ότι θα πραγματοποιούνταν προχθες, οι 96 ανεστάλησαν, αφού οι οφειλέτες ήλθαν σε συνεννόηση με την τράπεζα για τον διακανονισμό τους, ενώ οι 8 ματαιώθηκαν ύστερα από δικαστική απόφαση. Σχεδόν το 30% των δανειοληπτών, δηλαδή, έσπευσαν να ρυθμίσουν το δάνειό τους λίγο πριν τον πλειστηριασμό του ακινήτου.
Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το πρώτο δίμηνο διενέργειας (και) ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κατά το οποίο ένας στους πέντε δανειολήπτες σταμάτησαν στο παρά ένα τη διαδικασία φθάνοντας σε συμφωνία με την τράπεζά τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου από τους 332 πανελλαδικά προγραμματισμένους για χθες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διεξήχθησαν 95, κηρύχθηκαν άγονοι 133, ανεστάλησαν 96 και 8 ματαιώθηκαν.
Αναλυτικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, ως διαχειριστής της νόμιμης διαδικασίας των πλειστηριασμών, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι χθες Τετάρτη, 7.3.2018, ημέρα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πανελλαδικά είχαν προγραμματιστεί να εκτελεστούν 332 πλειστηριασμοί.
Συγκεκριμένα, από τους 332 πλειστηριασμούς, οι 95 κρίθηκαν γόνιμοι, οι 96 πλειστηριασμοί ανεστάλησαν κατόπιν συνεννόησης των οφειλετών και του επισπεύδοντα, 8 ματαιώθηκαν και 133 κηρύχθηκαν άγονοι και θα επαναληφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των πλειστηριασμών που αναγγέλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction. Ο αριθμός τους έχει φθάσει ήδη τους 3.020 με τους 361 να είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν την επόμενη Τετάρτη 14 του μήνα.
Ο ρυθμός νέων αναγγελιών στο σύστημα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για 5.000 πλειστηριασμούς έως τον Ιούνιο και 10.000 έως τα τέλη του χρόνου καθόσον όταν το σύστημα μπει σε πλήρη εφαρμογή το επόμενο διάστημα, η διαδικασία θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα και σε δύο βάρδιες.