Τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης αλλά και το όνομα της Περιφέρειας προβλήθηκαν στην 5η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» που πραγματοποιήθηκε στο ολυμπιακό κέντρο ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Στο πλαίσιο της έκθεσης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσιάστηκαν τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν κρητικές επιχειρήσεις όπως επίσης τα προϊόντα που παράγουν τα τρία δίκτυα της Κρήτης, – Δίκτυο Ελαιολάδου, Δίκτυο Οινοποιών και Cluster Τυριού.
Μικροί παραγωγοί αλλά και ελληνικές εταιρείες με ισχυρή θέση, στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά έδωσαν το «παρών», επενδύοντας στην εξωστρέφεια και τις γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης και ο περιφερειακός σύμβουλος Νικόλαος Κακογιαννάκης.
Η έκθεση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» προσελκύει τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου των Τροφίμων και των Ποτών, όσο και τους «λάτρεις» των ελληνικών γεύσεων και η Περιφέρεια Κρήτης στήριξε για μία ακόμα φορά τη συμμετοχή 25 επιχειρήσεων και από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες, που παρουσίασαν τα προϊόντα που παράγουν. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 300 εκθέτες και οι επισκέπτες έφτασαν τους 50.000.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, μετά τα εγκαίνια, υποδέχτηκε τους διοργανωτές στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης για το καθιερωμένο κέρασμα με τα ποιοτικά προϊόντα της κρητικής γης. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν επίσης ο πρόξενος πληρεξούσιος υπουργός Μαρόκου Mr Chafik Cherqaoui, η πρώτη γραμματέας της κινέζικης πρεσβείας Xu Rongrong, εκπρόσωποι του ελληνοτουρκικού και ελληνοβουλγαρικού επιμελητηρίου κ.α.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης για την παρουσία-συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση ανέφερε: «Με συνέπεια και περισσότερη εμπειρία, έχοντας ως γνώμονα τα αποτελέσματα των δράσεων του 2017, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, μέσα από μια ενιαία και δυναμική παρουσία της Κρήτης και των παραγωγών της».
Πλήθος κόσμου και επιχειρηματιών επισκέφθηκε όλες τις μέρες το Περίπτερο της Περιφέρειας και πήρε «γεύση» της κρητικής φιλοξενίας και των κρητικών προϊόντων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» που υποστήριξαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης με επικεφαλής τον σεφ Τάσο Παπαδάκη.
Κρητικές συνταγές και γεύσεις όπως αρνί τσιγαριαστό, φάβα με χταπόδι, μαγγίρι, ξεροτήγανα κ.ά. που παρασκευάστηκαν με προϊόντα των κρητικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση και κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενθουσιάζοντας γευστικά όσους τα δοκίμασαν.