Πιερρακάκης για ΕΣΠΑ: Η Ελλάδα για πρώτη φορά στη 2η θέση στην ΕΕ ως προς την απορρόφηση του 2021 – 2027

Το 2025 είχαμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της τελευταίας 15ετίας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της τρίμηνης απολογιστικής συνέντευξης Τύπου.

«Να πω ότι εφαρμόστηκαν οι μεταρρυθμίσεις για τη διαχείριση και παρακολούθηση των έργων δημοσίων επενδύσεων με σκοπό την ταχεία και αποτελεσματική αξιοποίηση των εθνικών και ενωσιακών πόρων και έχουμε μπει τώρα στη φάση του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ», πρόσθεσε.

«Σε ό, τι αφορά το ΕΣΠΑ η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την απορρόφηση του 21:27», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης εντός του Απριλίου αναμένεται η εκταμίευση της πέμπτης δόσης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων, με την οποία εκταμίευση θα φτάσουν στο 59% του συνολικού προϋπολογισμού».

«Και τέλος, σε ότι αφορά τα ΣΔΙΤ. Πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση για το έργο κατασκευής φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Θυμάμαι το συζητάγαμε και με τον προηγούμενη ιδιότητά μου αυτό εκτενώς. Τώρα χαιρόμαστε πάρα πολύ που βλέπουμε ότι αυτό προχωράει».