Όπως αναφέρει ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Η ενίσχυση της βασικής Έρευνας, η ισορροπία του μεγέθους των έργων και της αναπτυξιακής τους διάστασης αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα.
Στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στο σκέλος της Έρευνας που συμμετείχα στις Βρυξέλλες κατά την αποτίμηση του τρέχοντος προγράμματος Πλαισίου, υποστήριξα την αναβάθμιση των ερευνητικών υποδομών, την διευκόλυνση των συνεργειών μεταξύ ενωσιακών και εθνικών προγραμμάτων ήδη από το στάδιο του σχεδιασμού τους, την ενίσχυση των κινήτρων και την δημιουργία ευνοϊκού χρηματοδοτικού πλαισίου για την ίδρυση και επιβίωση νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά η ανάπτυξη τους (scale up), ώστε το επιστημονικό δυναμικό μας να παραμείνει στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα να προσελκύσουμε νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο.
Για αυτό στο επόμενο Πρόγραμμα Πλαίσιο είναι σημαντικό να έχουμε επαρκή και σταθερό προϋπολογισμό.
Εξίσου σημαντικό είναι η Έρευνα να προωθείται και στην παραγωγή προηγμένων υλικών. Η Ελλάδα είναι μεταξύ των λίγων κρατών – μελών που έχουν συμπεριλάβει τα προηγμένα / κατασκευαστικά υλικά στην Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης 21-27. Πλέον, η συγκεκριμένη μέριμνα περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, καταδεικνύοντας τον προσανατολισμό της Ευρώπης στο συγκεκριμένο θέμα».