Μπορεί σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης να κινήθηκε πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 725 μονάδων, ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα καθώς στις δημοπρασίες οι πωλητές έδωσαν το παρών, στερώντας μεγάλο μέρος των κερδών.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,36% κλείνοντας στις 723,18 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 720,94 (+0,05%) και 729,25 μονάδων (+1,21%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 29,1 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 37,3 εκατ. τεμάχια.
Με την εγχώρια αγορά να βρίσκει κάποιο ανοδικό ρυθμό και τις ξένες αγορές σε φάση διακοπών το επενδυτικό ενδιαφέρον έδειξε αξιόλογα σημεία ζωής την εβδομάδα που πέρασε. Τα θετικά ακούσματα από το μέτωπο των τραπεζών, η διαφαινόμενη λύση στο θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και κάποια καλά αποτελέσματα εννεαμήνου έφτιαξαν κλίμα δίνοντας κατά περίπτωση εναύσματα για έντονες συγκινήσεις.
Μετά από αρκετές εβδομάδες αδράνειας, υπήρξε περισσότερο περιεχόμενο προς αξιολόγηση ξεφεύγοντας από την κλασική ομάδα των μετοχών που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο θεσμικά κεφάλαια εμπλουτίζοντας το εύρος συμμετοχής. Όλα τα δεδομένα πλέον συγκλίνουν σε μια εβδομάδα που παρά τα κλισέ δεν μπορεί παρά να είναι κρίσιμη αφού αποφάσεις, γεγονότα και τεχνικά διαγράμματα φαίνεται να εξέρχονται από την φάση αναμονής.
Στις διεθνείς αγορές μικρή άνοδο σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές, μία ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, με τους Nasdaq και S&P 500 να συνεχίζουν σε επίπεδα-ρεκόρ. Παράλληλα οι ελπίδες για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία και η ξαφνική κυβερνητική κρίση στην Ιρλανδία μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών με τις ευρωπαϊκές αγορές ωστόσο να κινούνται σε υψηλότερο επίπεδο.