Τα πρώτα κρύα μας ανοίγουν την όρεξη για μελομακάρονα και κουρουμπιέδες, με την τιμή τους όμως να ανησυχεί τους πλέον λιχούδηδες.
Οι καταναλωτές δηλώνουν πως θα ήθελαν – όπως έκαναν παραδοσιακά – να αγοράσουν και από τα δύο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, ωστόσο οι αυξήσεις τους… φρενάρουν.
Σύμφωνα με τον pastry chef Μιχάλη Τσατσούλη, οι τιμές φέτος θα ξεκινήσουν από τα 8-9 ευρώ το κιλό και θα φτάσουν έως και τα 22 ευρώ!
Αυτό που διαφέρει είναι το μείγμα που χρησιμοποιεί κάθε ζαχαροπλαστείο, η ποιότητα των υλικών, από το μέλι και το βούτυρο έως το καρύδι και το αμύγδαλο.
Όπως τονίζει ο ίδιος θα προσπαθήσει να κρατήσει σταθερές τις τιμές σε σχέση με πέρυσι, αν και το κόστος της παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά.