Χανιά: Eκθεση Οίνου θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Eκθεση Οίνου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Χανιά, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), στο Παλιό Λιμάνι, από την ENOTRAPEZA.

Πρόκειται για έκθεση και διήμερο οινογευσίας, θεσμός πλέον για τα Χανιά, όπου 42 ελληνικά οινοποιεία με περισσότερες από 800 ετικέτες κρασιού, ένα αποσταγματοποιείο και πέντε εταιρείες διανομής διεθνούς αμπελώνα με περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού, επιθυμούν και «επιμένουν» να συνδέουν το γραφικό Παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με την ιστορία του Οίνου, τον αγώνα των παραγωγών στους Αμπελώνες κάτω από τον καυτό ήλιο για ποιοτικό Ελληνικό κρασί και τα αρώματα της απόσταξης.

Η Έκθεση Οίνου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα ενισχύσει μεταξύ άλλων, οικονομικά την Εθελοντική Ομάδα ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ οι εθελοντές του οποίου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της, Σίφης Χιωτάκης, «έχουμε βάλει ως στόχο και θα το καταφέρουμε να κατασκευαστεί η πισίνα του ΚΗΦΑΑΜΕΑ Χανίων, που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά και οι ωφελούμενοι του κέντρου ημερήσιας φροντίδας ατόμων με συγκεκριμένες ανάγκες». Η έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 12:00 έως τις 20:00 και τις δύο ημέρες, έχει διπλό στόχο, την προβολή και ανάδειξη του ελληνικού κρασιού και την οικονομική ενίσχυση της Ομάδας Στήριξης ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ «…διότι για εμάς ως ΕNOTRAPEZA η γνώση, οι αισθήσεις, η κοινωνική παρέμβαση, η αλληλεγγύη και η προσμονή του όμορφου και του σπουδαίου για την κοινωνία μας, είναι ο βασικός πυλώνας ύπαρξης μας», είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Γιώργος Λιοδάκης υπεύθυνος της Έκθεσης και της ENOTRAPEZA, που χαρακτήρισε ως σημαντική τη συγκεκριμένη διοργάνωση «…που συνδυάζει την αγάπη για το κρασί με την κοινωνική προσφορά». 

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Λιοδάκης ζήτησε να γίνει όπως τόνισε κατανοητό, ότι «…η αγάπη για το καλό ποιοτικό κρασί είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την αγάπη για το μέτρο στην κατανάλωση του. Το αναφέρω διότι πρέπει επιτέλους, να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της υπερβολικής κατανάλωσης, αλλά και το τραγικό συνήθειο της Κούπας, που πολλοί το ονομάζουν έθιμο, όμως καμία σχέση δεν έχει με την ταυτότητα της Κρήτης και τα έθιμα της».