«Βραδιές Οικολογίας» – Διακεκριμένοι εισηγητές από το πανεπιστήμιο Harvard και της Κρήτης

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις θα φιλοξενηθούν στις «Βραδιές Οικολογίας» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, στις 7:30 μμ, Πολιτιστικό Κέντρο «ΞΕΝΙΑ», στο Ρέθυμνο.

Την πρώτη διάλεξη με τίτλο «Διάλογοι Οικολογίας -Ανθρωπολογίας: Γέφυρες μιας διαλεκτικής σχέσης» θα προσφέρει ο κ. Γιώργος Νικολακάκης / Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στη συνέχεια ο κ. Michael Herzfeld/ Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard θα μιλήσει για τα «Ζωτικά Διλήμματα: Οικολογικές και Κοινωνικές Ανάγκες σε Σύγκρουση».

Το συντονισμό της εκδήλωσης καθώς και το σχολιασμό επί των εισηγήσεων έχει αναλάβει ο κ. Στέργιος Πυρίντσος/ Καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο διαλέξεων με τίτλο «Βραδιές Οικολογίας» που πραγματοποιούνται μέσω της σύμπραξης και συνεργασίας του Βοτανικού Κήπου Π.Κ., της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Αγωγής, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πράσινη Βιολογία» του Π.Κ. και του Τμήματος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης, με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας «Νοιάζομαι και δρω».

Οι συνδιοργανωτές προσκαλούν τους συμπολίτες να μετέχουνε ενεργά στις διαλέξεις και το διάλογο που θα προκαλέσουν με στόχο να προσφέρουν μια άλλη, πληρέστερη και πιο υγιή θέαση και αντίληψη για τον κόσμο που μας περιβάλλει.