Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο βιωματικά σεμινάρια με θέμα: «Εξοικείωση με την Ποιότητα του Κρητικού Ελαιολάδου, τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, καθώς και την ορθή επιλογή, χρήση και επικοινωνία του στους χώρους μαζικής εστίασης», το Σάββατο 12 Απριλίου, στο ΜΑΙΧ, με συμμετοχή 45 επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης.
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του CIHEAM-ΜΑΙΧ και του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ, αναδεικνύοντας τη σημασία του ποιοτικού ελαιολάδου στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία και την συμβολή του στην εμπειρία του πελάτη.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένα δείγματα κρητικών ποικιλιών, να εκπαιδευτούν πάνω στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, να αναγνωρίσουν τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του και να γνωρίσουν τις δυνατότητες χρήσης και προβολής του ελαιολάδου στην εστίαση ως βασικού στοιχείου της Κρητικής Γαστρονομίας.
Τις εισηγήσεις, την εκπαίδευση και τη βιωματική εμπειρία ανέλαβαν:
Γιάννης Αποστολάκης, Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας
Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ, κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου
Μανώλης Καρπαδάκης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Ελαιογνώστης και Εμπειρογνώμονας παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου