Τραγωδία Γεροποτάμου: «Αλλού να αναζητηθεί η ευθύνη, όχι στον Δήμο Φαιστού»  Προσφυγή από τον πρώην δήμαρχο κατά της παραπομπής του 

Προς άλλη κατεύθυνση προτρέπει ο πρώην δήμαρχος,  Γιώργος Αρμουτάκης  τις δικαστικές Αρχές  να αναζητήσουν την ευθύνη  για την ανείπωτη τραγωδία στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου, που έγιναν «τάφος» για τετραμελή οικογένεια, τον Φεβρουάριο του 2019, και όχι στο δήμο Φαιστού.

Λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της παραπομπής του στο εδώλιο του ‘Α Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, με συγκατηγορούμενη την τότε αρμόδια αντιδήμαρχο, ο κ. Αρμουτάκης δια των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Ζαχαρία Καλογιαννάκη και Μιχάλη Σφακιανάκη, κατέθεσε προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Με την προσφυγή αυτή ο κ. Αρμουτάκης ζητά να ακυρωθεί το κλητήριο θέσπισμα που τους επιδόθηκε στις 16 Ιουνίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να επανακριθεί η δικογραφία, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ως εκπρόσωποι του Δήμου Φαιστού, ουδεμία αρμοδιότητα, εξουσία, ή δυνατότητα, παρέμβασης είχαμε στο συγκεκριμένο σημείο και κατά τούτο είναι προδήλως εσφαλμένη και αβάσιμη η κατηγορία, όπως διατυπώνεται στο προσβαλλόμενο κλητήριο θέσπισμα».

Μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Φαιστού αναφέρει στην προσφυγή που κατέθεσε χθες ότι «πέραν του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο συνέβη το ιδιαίτερα θλιβερό συμβάν του πνιγμού τεσσάρων συνανθρώπων μας βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φαιστού, του οποίου ο πρώτος ήμουν εκλεγμένος δήμαρχος κατά το συγκεκριμένο χρόνο και η δεύτερη αντιδήμαρχος, ουδεμία αμέλεια βαρύνει εμάς ή άλλα στελέχη του Δήμου για την πρόκλησή του, αλλά η ευθύνη αυτή θα έπρεπε να αναζητηθεί σε αυτούς που είχαν σύμφωνα με το νόμο το καθήκον συντήρησης, καθαρισμού, σήμανσης και φύλαξης της ως άνω οδού».

Στην προσφυγή αναφέρεται  ότι  «εσφαλμένα ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου προσδιόρισε ότι η αρμοδιότητα και ευθύνη της συντήρησης, καθαρισμού, εκτέλεσης και επίβλεψης των εργασιών σήμανσης και σηματοδότησης της ως άνω οδού, που χαρακτηρίσθηκε ως αγροτική, σύμφωνα με το ΒΔ 16/6.2.1956 (σχ. 5), ανήκει στο Δήμο Φαιστού».

Υποστηρίζεται ότι οι αρμοδιότητες και η ευθύνη  ανήκαν σε άλλες Αρχές και υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται εκτός κατηγορητηρίου.

Όπως έχει γράψει η «Π» η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 6 Οκτωβρίου.

Τραγωδία Γεροποτάμου:  «Αλλού να αναζητηθεί η ευθύνη, όχι στον Δήμο Φαιστού»  Προσφυγή από τον πρώην δήμαρχο κατά της παραπομπής του 

Η 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγος της, Κώστας Γιαννακάκης, γονείς μιας νεογέννητης κορούλας, η 58χρονη Μαρία Χατζηπάνου και η 21χρονη Μαριλένα, μητέρα και αδερφή αντίστοιχα της Ροδούλας, ήταν  τα θύματα αυτής της τραγωδίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Βρήκαν φρικτό θάνατο ενώ επέστρεφαν από το γαμήλιο γλέντι αγαπημένων τους προσώπων. Σφίγγεται η καρδιά σαν αναλογιστεί κανείς  τις ύστατες στιγμές που βίωσαν μέσα σε εκείνο το αυτοκίνητο, παρασυρμένο από τη δύναμη του νερού, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Έβλεπαν τον θάνατο τους, ανήμποροι να αντιδράσουν. Πάλεψαν να σωθούν, προσπάθησαν να ζητήσουν βοήθεια, όμως δεν κατάφεραν να γλιτώσουν.

Το μοιραίο αυτοκίνητο που έμελλε να γίνει «τάφος» για τους τέσσερις συνανθρώπους μας εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 35 ώρες εξονυχιστικών ερευνών, κάτω από αντίξοες συνθήκες, από στέλεχος της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, όταν πια έπεσε λίγο η στάθμη του νερού.

Για την τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς  είχε διατάξει έρευνα σε βάθος  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Θανάσης Γαλήνας, ενώ και οι δύο οικογένειες, της Ροδούλας και του Κώστα, είχαν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.