Η είδηση της αποκαθήλωσης της σημαίας με τον τρόπο που έγινε έχει ούτως ή άλλως τη σοβαρότητά της, η αναφορά όμως ότι πρόκειται για Αλβανούς, επειδή «βολεύει», είναι επικίνδυνη.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα ενημέρωσης (όχι της Κρήτης, τα οποία αποκατέστησαν την αλήθεια), αλλά μεγάλα site της Αθήνας, αν και ενημερώθηκαν για την επίσημη θέση της ΕΛ.ΑΣ, επέλεξαν την αρχική εσφαλμένη ενημέρωση για λόγους που ο καθένας μπορεί να φανταστεί.
Αναφορικά με το περιστατικό, αυτό καταγγέλθηκε στις διωκτικές Αρχές προχθές το απόγευμα από διάφορα άτομα που είτε είδαν το περιστατικό αλλά δεν αντέδρασαν, είτε ενημερώθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.
Στο Β Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, το οποίο αστυνομεύει τις Δαφνές, δόθηκε ο αριθμός της πινακίδας του οχήματος (τύπου βαν). Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε, σύμφωνα πάντα με την επίσημη θέση της Αστυνομίας, ότι το λευκό όχημα που φαίνεται και το βίντεο που «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο είχε ρεθυμνιώτικες πινακίδες και επρόκειτο για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί του Β Αστυνομικού Τμήματος έστειλαν σήμα στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, προκειμένου να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης του γραφείου ενοικιάσεων αυτοκινήτων, από όπου είχε ενοικιαστεί το λευκό όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο όταν έφτασαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου ήταν κλειστό, λίγες ώρες μετά όμως, κι αφού βρέθηκε το ενοικιαστήριο του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι είχε ενοικιαστεί σε Γάλλο πολίτη.
Το συγκεκριμένο άτομο προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας ότι είναι φοιτητής, έμενε με συμφοιτητές του σε τουριστική περιοχή του νομού Ηρακλείου, παρέδωσαν το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο προχθές το βράδυ και αναχώρησαν στη συνέχεια για τη χώρα τους.
Να σημειωθεί πάντως ότι προχθές η πρώτη ενημέρωση που είχαν οι αστυνομικές Αρχές ήταν ότι «άγνωστοι νεαρής ηλικίας κατέβασαν από τον ιστό τη γαλανόλευκη και στη συνέχεια την έσκισαν».
Το στοιχείο της βεβήλωσης του εθνικού συμβόλου δεν επιβεβαιώνεται από το βίντεο που υπάρχει. Για τον λόγο αυτό αστυνομικοί πιστεύουν ότι «μάλλον ήθελαν τη σημαία ως ενθύμιο κι όχι για να την καταστρέψουν».
Στο ερώτημα βέβαια πώς βρέθηκαν στις Δαφνές, δεν υπήρξε κάποια απάντηση.
Τι λέει υπάλληλος του γραφείου ενοικιάσεως οχημάτων
Η «Π» επικοινώνησε με το γραφείο από όπου ενοικιάστηκε το όχημα, υπάλληλος του οποίου μας είπε: «Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όπως και κάποια άλλα, είχαν ενοικιαστεί πριν από δύο μήνες μέσω διαδικτύου για συγκεκριμένες ημερομηνίες από κυρίως νεαρά άτομα από τη Γαλλία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ενοικιάστηκε στο όνομα ενός Γάλλου ηλικίας 25 ετών.
Ο συγκεκριμένος νέος είχε έρθει μαζί και με άλλα άτομα, καθώς πρόκειται για γκρουπ φοιτητών, για να παραλάβουν τα οχήματα. Η παράδοσή τους έγινε προχθές το βράδυ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με τα οχήματα έγιναν εκδρομές σε διάφορα μέρη του νησιού, ανάμεσά τους και οι Δαφνές, όπου έγινε το περιστατικό».
Είχαν κατηγορήσει Ρεθυμνιώτες, αλλά ήταν και πάλι Γάλλοι
Η αλλαγή της εθνικότητας των Γάλλων που έγιναν Αλβανοί και οι οποίοι κατέβασαν τη σημαία έχει πολλά όμοια στοιχεία με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 30χρονου φοιτητή στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου τον Οκτώβριο του 2017. Τότε είχαν αρχικά κατηγορηθεί δύο Ρεθυμνιώτες από λάθος στοιχεία που δόθηκαν στην Αστυνομία.
Το υλικό όμως από κάμερα που βρέθηκε και έδειχνε τους πραγματικούς δράστες άλλαξε τα δεδομένα και απέδειξε ότι οι «νταήδες» που έστειλαν στο νοσοκομείο έναν νέο άνθρωπο ήταν δύο 20χρονοι Γάλλοι κι ένας 23χρονος συμπατριώτης τους.
Και οι τρεις, όταν πλέον αποκαλύφθηκε η αλήθεια, είχαν αναχωρήσει για την πατρίδα τους.