«Μια χαρισματική προσωπικότητα του Αμαρίου: Γεώργιος Ανδρεδάκης. Ο Αλτρουιστής Γιατρός, ο Ιδεαλιστής Πολιτικός, ο Φλογερός Επαναστάτης» ήταν ο τίτλος εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Φουρφουρά από το Δήμο Αμαρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φουρφουρά.
Η εκδήλωση άρχισε με απόδοση τιμών στο χώρο του Ιατρείου Φουρφουρά, όπου βρίσκεται η προτομή του Γεωργίου Ανδρεδάκη και συνεχίστηκε με έκθεση κειμηλίων και προσωπικών αντικειμένων του Γεωργίου Ανδρεδάκη, που διέθεσε η οικογένεια καθώς και με έκθεση υλικού και τεκμηρίων από τις κρητικές επαναστάσεις του 19ου αιώνα την οποία επιμελήθηκαν οι Στέλιος Τριπαλιτάκης, ιστορικός ερευνητής – συλλέκτης και Ζαχαρίας Αντωνάκης, φιλόλογος – ιστορικός, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, πανοσιολογιότατος πρωτοσύγκελος π. Αθανάσιος και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή.
Ο δήμαρχος Αμαρίου απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε πως: «Σήμερα τιμούμε και υποκλινόμαστε στο ηθικό μεγαλείο και ανάστημα του ανθρώπου που τίμησε την ιατρική επιστήμη, του ανδρός που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην πατρίδα και υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον τόπο. Σήμερα τιμούμε μία προσωπικότητα του Αμαρίου: τον Γεώργιο Ανδρεδάκη ή Ανδρεδή.
Ο κ. Ζαχαρίας Αντωνάκης, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Ανδρεδάκης στα Απομνημονεύματά του εμφανίζεται βαθύτατα πατριώτης, αγωνιστής φιλελεύθερος που διακαώς επιθυμούσε την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη, κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, πήρε η κ. Ρουμπίνα Δ. Ανδρεδάκη, εγγονή του Γεωργίου Ανδρεδάκη, η οποία στην ομιλία της έκανε εκτενή αναφορά στη ζωή και το έργο του Γεωργίου Ανδρεδάκη, σημειώνοντας: «Στην Ιατρική Σχολή, γνωρίσθηκε και φίλεψε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το 1885 εκλέχτηκε, εν αγνοία του, παμψηφεί βουλευτής από τους συμπατριώτες του. Στη συνέλευση των Κρητικών, το 1886 ήταν πληρεξούσιος της επαρχίας Αμαρίου».