«Τηλεφωνώ από το Οικονομικό της Πρωτοβάθμιας»: Δασκάλα σε σχολείο του Ηρακλείου περιγράφει στο patris.gr την προσπάθεια εξαπάτησης της

Αναστάτωση το πρωί της Πέμπτης σε αρκετά δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου, από απατεώνες του… τηλεφώνου, οι οποίοι φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Πολλές ήταν απόπειρες εξαπάτησης εκπαιδευτικών που καταγράφηκαν.

Αυτή την φορά δεν ήταν στο στόχαστρο τους ηλικιωμένοι, ούτε η πρόφαση τα δήθεν τροχαία, αλλά ”το Οικονομικό τμήμα της Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου’’, όπως διαβάσατε μέσα από το patris.gr

Μάλιστα, η Πρωτοβάθμια έστειλε άμεσα e-mails σε δασκάλους, έπειτα από τα πρώτα κρούσματα, όπως κάποιοι πήγαν να την πατήσουν.

Χαρακτηριστική περίπτωση, μια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου η οποία περιγράφει στο patris.gr πως γλίτωσε τα χρήματα της στο… παρά ένα.

Όπως εξηγεί, ένας άνδρας τηλεφώνησε στο γραφείο του σχολείου, γύρω στις 12 το μεσημέρι. ”Έτυχε να ήμουν εκεί και σήκωσα το τηλέφωνο. Ένας άνδρας ο οποίος μου είπε και το όνομα του, τόνισε ότι καλεί από το Οικονομικό της Πρωτοβάθμιας, ήταν πειστικός”

”Αυτό είναι το πιο τρομακτικό της ιστορίας”

Και συνέχισε: ‘’Με ρώτησε αν πήρα το επίδομα τον τελευταίο μήνα και αν μπορώ να δω αν μπήκαν τα χρήματα στο λογαριασμό μου’’

“Αυτός είναι ο αριθμός του IBAN σου μου είπε, αφού του είπα το ονοματεπώνυμο μου”, τόνισε

”Αυτό είναι και το τρομακτικό”, σχολιάζει στο patris.gr, καθώς ο άνδρας που τηλεφώνησε φάνηκε ότι ήξερε την διαδικασία και τον τρόπο εσωτερικής επικοινωνίας.

‘’Ναι αυτό είναι του είπα, ενώ στη συνέχεια με καθοδήγησε να του πω τον αριθμό της κάρτας’’

“Του είπα ότι δεν έχω χρήματα σε αυτή την κάρτα και αν είχα άλλο λογαριασμό με χρήματα να του πω. Εκείνη την ώρα είχε φασαρία στο γραφείο, δεν ξέρω πως την… πάτησα και του έδωσα τον λογαριασμό μου που υπήρχε ένα μικρό ποσό σε αυτόν’’

‘Πέρασε τα χρήματα τώρα στο ‘’λεφτά στο λεπτό’’ και πες μου τον αριθμό’’, μου είπε. Εκεί ξαφνιάστηκα, του είπα τον αριθμό και αναρωτήθηκα, μα εσύ θα μεταφέρεις σε εμένα ή εγώ σε εσένα;’’

‘’Σε 25 λεπτά θα δεις τα χρήματα στο λογαριασμό σου, μου είπε και με ρώτησε αν είναι κάποιος άλλος συνάδελφος δίπλα μου”

Η δασκάλα έδωσε το τηλέφωνο σε έναν συνάδελφο της, με τον οποίο και συνομίλησε για 1 περίπου λεπτό ενώ η δική της ”επαφή” κράτησε τουλάχιστον 7 λεπτά.

”Με το που έδωσα το τηλέφωνο σε άλλο καθηγητή, κατάλαβα ότι είχα πέσει θύμα, κοίταξα τον λογαριασμό μου αν είχα ακόμα τα χρήματα, κινηθήκαμε γρήγορα, με βοήθησαν και οι συνάδελφοι μου και μετέφερα τα χρήματα αλλού. Τελικά, την γλίτωσα” καταλήγει, απορώντας παράλληλα πως στάθηκε τυχερή στο τέλος.”

”Παράλληλα, καλέσαμε την Πρωτοβάθμια, μας ενημέρωσαν ότι επρόκειτο για τηλεφωνική απάτη… ξανακοίταξα τον λογαριασμό αν όλα ήταν οκ και ανακουφίστηκα”, κατέληξε