Τι διαπίστωσε το Ευρωπαϊκό κλιμάκιο στις φυλακές Αλικαρνασσού

Στην Ελλάδα βρέθηκε το διάστημα από 20-31 Ιανουαρίου, κλιμάκιο της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (ΕΠΒ) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ψυχίατροι, γιατροί και ψυχολόγοι, οι ειδικότητες που αποτελούν την 8μελή επιτροπή, με επιστήμονες από χώρες όπως Κροατία, Ισλανδία, Αγγλία και Γερμανία.

Μάλιστα, στα τέλη του προηγούμενου μήνα επισκέφτηκαν και τις φυλακές της Αλικαρνασσού.

Εκεί, αφού επιθεώρησαν τους χώρους, μίλησαν με κρατούμενους και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως συνέβη και στην πιο πρόσφατη επίσκεψη τους το 2015, κατέληξαν στο ότι οι φυλακές της Αλικαρνασσού είναι… sold out! Γεγονός που είχε αποτυπωθεί και μέσα από ρεπορτάζ του patris.gr, τους προηγούμενους μήνες.

Επίσης, η έλλειψη προσωπικού βρέθηκε στην κορυφή της επίσκεψης τους, ενώ θυμίζουμε ότι πριν 10 χρόνια, το πολυπληθές πειθαρχείο, είχε γίνει σημείο αναφοράς στην έκθεση τους