Ένας 39χρονος με καταγωγή από τη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος διαμένει πολλά χρόνια στην Κρήτη, προστίθεται στις συλλήψεις για την υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στις μονωτικές ταινίες και στα χαρτόνια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να σφραγίσουν τα παράθυρα στο τελευταίο κρησφύγετο, δηλαδή στη μάντρα με τα σκραπ του 43χρονου Ρεθυμνιώτη, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση στις φυλακές Αλικαρνασσού.
Είναι η μάντρα στην οποία εισέβαλαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων το πρωί στις 2 Οκτωβρίου και απελευθέρωσαν τον σιδηροδέσμιο Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά από 183 ημέρες ομηρείας.
Ο 39χρονος διαμένει πολλά χρόνια στην Κρήτη, όπως και συγγενικά του πρόσωπα, και έχει χαμηλό προφίλ. Είχε εργασιακή σχέση με τον ιδιοκτήτη της μάντρας. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Π» ότι είχαν κάποιες υποψίες σε βάρος του εδώ και καιρό, καθώς περιήλθαν στη διάθεσή τους διάφορες πληροφορίες, όπως ότι για κάποιο χρονικό διάστημα είχε φιλοξενηθεί στη συγκεκριμένη μάντρα. Ενδεχομένως οι υποψίες αυτές να ενισχύθηκαν και από κάποια συμπεράσματα που αλίευσαν οι Αρχές μέσα από την ανακριτική απολογία συγκεκριμένου κατηγορούμενου.
Ζητούμενο ήταν λοιπόν να καταφέρουν να πάρουν τα αποτυπώματά του, προκειμένου να τα συγκρίνουν με αυτά που βρέθηκαν στη μάντρα, η οποία «σαρώθηκε» από κλιμάκια της Σήμανσης. Ήταν ζήτημα τεχνικής φύσεως, το οποίο ξεπεράστηκε με μία προσαγωγή δήθεν στο πλαίσιο ερευνών για περιπτώσεις κλοπών.
Από κει και πέρα ο λόγος ανήκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας. Πριν λίγες ημέρες εστάλησαν τα αποτελέσματα βάσει των οποίων η αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου που χειρίζεται την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου.
Το ένταλμα εκτελέστηκε χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης. Ο 39χρονος συνελήφθη στους Αρμένους και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είπε το παραμικρό κατά τη σύλληψή του αλλά και κατά τη μεταγωγή του στο Ηράκλειο, που κρατήθηκε μυστική.
Ο 39χρονος πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στα χαρτόνια και στις μονωτικές ταινίες που χρησιμοποιήθηκαν για το σφράγισμα των παραθύρων του κρησφύγετου.
Φυσικά πρόκειται για μεταφερόμενα αντικείμενα, όμως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για εργαστηριακά ευρήματα που αξιολογήθηκαν από την ανακρίτρια, η οποία προχώρησε και στην έκδοση του εντάλματος. Περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες. Πάντως στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι υπάρχει σύνδεση με την υπόθεση, τουλάχιστον μέχρι και το χρονικό σημείο της καθόδου του 40χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη και σήμερα παραμένει προφυλακισμένος στη Νεάπολη.
Είναι σαφές ότι η υπόθεση της απαγωγής για την ΕΛΑΣ παραμένει ανοιχτή όσο αναμένονται αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και όσο συνεχίζεται η συλλογή πληροφοριών για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων κρησφύγετων. Όπως άλλωστε έχουμε γράψει, είναι πολλά τα κομμάτια του παζλ που παραμένουν ασυμπλήρωτα παρά τις ισχυρές υποψίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Για την υπόθεση μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί επτά άτομα. Δύο εκ των κατηγορουμένων επιμένουν να αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι πέντε έχουν μιλήσει τόσο-όσο.