Ένα διπλό θρίλερ, αστυνομικό αλλά και ιατροδικαστικό, αποκαλύπτεται για τη συγκλονιστική υπόθεση του 43χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι με ένα σατανικό σχέδιο δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ το ίδιο έπραξε και με την 86χρονη γιαγιά της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Έθνος”, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή και θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα στον Οκτώβριο.
Η νεαρή γυναίκα ήταν ανιψιά του Κρητικού πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, ενώ ο 43χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με 25χρονη φοιτήτρια, με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί.
“Σύμμαχοι” στο σχέδιο του λέκτορα φέρεται πως στάθηκαν οι παραλείψεις των γιατρών, αλλά και του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα.
Δύο παραπεμπτικά του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” δεν ανέφεραν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο, αν και το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας. Το αποτέλεσμα ήταν το τελευταίο να εντοπιστεί μόνο μετά τον θάνατο, στα βιολογικά δείγματα και των δύο γυναικών.
Οι συγκεντρώσεις αρσενικού ήταν τόσο υψηλές που προκαλούσαν… δέος
Η έρευνα περιορίστηκε κυρίως στο κάδμιο, όπου όμως οι συγκεντρώσεις υπολογίστηκαν λανθασμένα ως πολύ μεγαλύτερες από το κανονικό, σε τοξικά επίπεδα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία δηλητηρίαση και νεφρική ανεπάρκεια, ακόμη και σηψαιμία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” να ακολουθήσουν μόνο συντηρητική αντιμετώπιση και να μη χορηγήσουν το αντίδοτο για το αρσενικό, κάτι που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή -τουλάχιστον- της 31χρονης.
Η αποκάλυψη του αρσενικού έγινε μόνο μετά τον θάνατό της, όταν στάλθηκαν δείγματα σε εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ιατροδικαστής στη σχετική έρευνα ανέφερε ότι, όταν παρέλαβε τα αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις του αρσενικού ήταν τόσο υψηλές που προκαλούσαν… δέος.