Στην τελική ευθεία ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου
Στην τελική ευθεία ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολά- δου, που  διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους:  Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων , Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στον 7ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου θα γίνονται δεκτές μέχρι και σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας www.cretanooc.org , και ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση-συμμετοχή.

Η οργανοληπτική αξιολόγηση των δειγμάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Ιουνίου 2021, στο διαπιστευμένο εργαστήριο του Α.Σ. Ρεθύμνου, ενώ ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, με την εκδήλωση απονομής των βραβείων, στα ελαιόλαδα, που θα διακριθούν.

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι οι εξής:

  • Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας 2020,
  • Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας 2020,
  • Ελαιόλαδο με πιστοποίηση Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. Καλλιέργειας 2020, με τα αντίστοιχα βραβεία «Χρυσή Ελαία», «Αργυρή Ελαία» & «Χάλκινη Ελαία».

Στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό, θα αξιολογηθούν δείγματα ελαιολάδου, συμβατικά, βιολογικά & Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε., τα οποία έχουν παραχθεί και τυποποιηθεί στην Κρήτη, κατά την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που αφορά στα δείγματα, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ελευθερία Γερμανάκη – Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΑΣ Ρεθύμνου, στα τηλέφωνα: 2831086143 & 2831200883. Για περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή και την υποβολή αίτησης, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού «www.cretanooc.org» ή στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στα τηλέφωνα: 2813 410234 & 697 9552 591 ή στο e-mail: [email protected].