Υπογραφή μνημονίου για μελέτη σκοπιμότητας αναφορικά με τη δημιουργία νέας βιομηχανικής περιοχής στην Κορακιά
Υπογραφή μνημονίου για μελέτη σκοπιμότητας αναφορικά με τη δημιουργία νέας βιομηχανικής περιοχής στην Κορακιά

Μια νέα βιομηχανική περιοχή στην Κορακιά αναμένεται να αποκτήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Σε αυτή την κατεύθυνση μάλιστα υπογράφτηκε χθες μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και την ΕΤΒΑ για την εκπόνηση σχετικής μελέτης σκοπιμότητας.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ Αθανάσιο Ψαθά πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη.

«Είναι μία ιστορική μέρα για το Μαλεβίζι καθώς εκκινεί ουσιαστικά η μελέτη σκοπιμότητας για την Κορακιά.  Αποτελεί μια περιοχή που έχει χωροθετηθεί στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο Κρήτης αλλά και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαζίου, ως σημείο φιλοξενίας επενδυτικών δραστηριοτήτων» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα διερευνήσει  ολοκληρωμένα  τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, με όλους τους απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως για πρώτη φορά μία περιοχή θα εξεταστεί ενδελεχώς μέσα από μία μελέτη για το αν μπορεί να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα του νησιού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ εξέφρασε την πεποίθηση πως με την πρωτοβουλία που πήραν από κοινού η δημοτική και η περιφερειακή αρχή αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής με όρους περιβαλλοντικούς , τα ονόματα τους θα γραφούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτού του τόπου.

Με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας η μελέτη σκοπιμότητας που θα εκπονήσει η ΕΤΒΑ θα εξετάσει τις εξής δυνατότητες:

  • Δημιουργία όρων περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής
  • Ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών της έρευνας-παραγωγής σε περιβαλλοντικές τεχνολογίες αιχμής
  • Δημιουργία κινήτρων για εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων και ανάπτυξη ανάλογων δράσεων εντός Οργανωμένου Υποδοχέα
  • Δημιουργία κινήτρων για την μετεγκατάσταση σε Οργανωμένο Υποδοχέα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε χώρους ΑΒΣ (Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης) εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Μαλεβιζίου
  • Ανάπτυξη Ενεργειακού Κέντρου
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σκοπούμενου έργου όσο και μετέπειτα από την δραστηριοποίηση επιχειρήσεων.