Όπως μεταφέρει το zarpanews.gr, το δικαστήριο επανέλαβε την πρωτόδικη απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου, κηρύσσοντας τους κατηγορούμενους ενόχους ενώ μείωσε την ποινή χωρίς όμως να χορηγήσει αναστολή και στέλνοντάς τους κατηγορούμενους στη φυλακή.
Το ζευγάρι παριστάνοντας τους επιστήμονες, υποσχόταν θεραπεία ακόμα και για μορφές καρκίνου όπως λευχαιμία με μια σειρά από βραστάρια και ματζούνια, προτρέποντας μάλιστα ασθενείς να σταματήσουν την φαρμακευτική τους αγωγή.
Μάλιστα όπως επισημάνθηκε τα αδικήματα τελούνταν κατ’ εξακολούθηση από το 2017 ενώ υπολογίζεται πως αυτά τα τρία χρόνια είχαν δεχθεί πάνω από 200 περιστατικά.
Στη δίκη παρέστησαν περίπου 15 οικογένειες εξαπατηθέντων ως μάρτυρες κατηγορίας, εξιστορώντας πως δρούσαν οι δυο ψευτογιατροί αλλά και ορισμένοι υποστηρικτές των κατηγορουμένων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, μετά από καταγγελία ζευγαριού στις Αρχές. Στην σχετική ενημέρωση από την αστυνομία τότε αναφερόταν πως «στην Υπηρεσία μας το τελευταίο χρονικό διάστημα περιήλθαν πληροφορίες σχετικά με άγνωστο ζευγάρι που είχε εμφανιστεί στην περιοχή της Κισσάμου και συστηνόμενοι ως γιατροί με πολύχρονη εμπειρία σε έγκριτα και κορυφαία νοσοκομεία του εξωτερικού, δέχονταν ασθενείς για εξέταση, επί πληρωμή, κατόπιν ραντεβού σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει για τον σκοπό αυτό, υποσχόμενοι πλήρη ίαση από κάθε ασθένεια (καρκίνο κ.λπ.), προτρέποντάς τους να διακόψουν κάθε φαρμακευτική θεραπεία και να ακολουθούν αποκλειστικά τις δικές τους εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, χορηγώντας τους άγνωστες ουσίες αμφιβόλου σύστασης και προέλευσης, κάνοντας χρήση παραϊατρικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών συσκευών, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών».
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα εντόπισαν το διαμέρισμα του 1ου ορόφου επί της παραλίας Τελωνείου Κισσάμου, ενώ ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους. «Το διαμέρισμα παρουσίαζε αυξημένη επισκεψιμότητα πολιτών κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οπως διαπιστώθηκε, στον χώρο υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες όπου ελέγχονταν τα άτομα που προσέρχονταν. Η κύρια είσοδος ήταν μόνιμα κλειδωμένη και την άνοιγαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ύστερα από τηλεφώνημα που τους έκανε κάθε πελάτης που κατέφθανε», τονίζεται στο ίδιο έγγραφο. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως «δεν υφίσταται ιατρός με αυτά τα στοιχεία στα μητρώα του Συλλόγου ούτε υπήρξε ποτέ στο παρελθόν».