Δυσεύρετες για ραντεβού είναι πολλές ιατρικές ειδικότητες στα νοσοκομείο του Ηρακλείου. Τηλεφωνείς τον Αύγουστο και σε προγραμματίζουν ραντεβού για τον… χειμώνα.
“Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση των απογευματινών ιατρείων είναι μάλλον μονόδρομος” είπε στην “Π” ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, τονίζοντας ότι ο μεγάλος όγκος των ασθενών, αλλά και η έλλειψη περισσότερων εξειδικευμένων γιατρών εντείνει το πρόβλημα.
Από Γενάρη έως Μάρτιο του 2020
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα ραντεβού με ενδοκρινολόγο, νευρολόγο, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο, παιδοκαρδιολόγο, παιδονευρολόγο, κλείνονται τώρα για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020.
“Την 1η ώρα κάθε 1ης του μηνός τα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί” είπε ο κ. Βρύσαλης τονίζοντας ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασθενών που απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για εξετάσεις και επεμβάσεις.
Το 2018 τα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού δέχθηκαν 132.911 επισκέψεις ασθενών ενώ έγιναν 8.205 χειρουργεία!
Ο ίδιος σημείωσε ότι στα τέλη του 2018 ήταν σε λίστα για να χειρουργηθούν 3.100 ασθενείς και τώρα έχουν φθάσει τις 3.500.
“Υπάρχει έλλειψη χειρουργικού χρόνου, τα χειρουργεία λειτουργούν μόνο σε πρωινό ωράριο για προγραμματισμένες επεμβάσεις, ενώ αν υπήρχε προσωπικό για να γίνονται και το απόγευμα χειρουργεία, η εικόνα θα ήταν σαφώς καλύτερη” ανέφερε.
Ο κ. Βρύσαλης αναφέρθηκε στα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, λόγω έλλειψης προσωπικού: «Θα έπρεπε να εργάζεται στη Μονάδα νοσηλευτικό προσωπικό 48 ατόμων και εργάζονται 33 με 35» είπε, τονίζοντας ότι οι ανάγκες αυξάνονται το καλοκαίρι στο νοσοκομείο λόγω του τουρισμού.
Ο πρεόδρος των εργαζομένων υπενθυμισε ότι στο ΠΑΓΝΗ, οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν τις 650 (οι 400 αφορούν προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας) και πρόσθεσε ότι η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη το καλοκαίρι που οι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν την άδειά τους και τα κενά μεγαλώνουν.