Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 33χρονος Γάλλος για την δολοφονία της 36χρονης

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος Γάλλος, που χτύπησε με το αυτοκίνητο του και σκότωσε την 36χρονη Ράνια στην Ανώπολη του δήμου Χερσονήσου, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 33χρονος φαίνεται να μην έχει καταλάβει το αποτρόπαιο έγκλημα του και να ζει σε ένα δικό του κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις για το τι ήταν αυτό που τον προκάλεσε και σκότωσε μία αθώα γυναίκα.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας Ηρακλείου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας, όπως ήδη έχουμε γράψει, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας δικαίωση για τον άνθρωπό τους, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Συντετριμμένος ο αδελφός της άτυχης γυναίκας, Γιάννης Μπουρνέλης,βρέθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κατά την προσαγωγή του δράστη και τόνισε ότι η οικογένεια ζητά «όλοι οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για αυτό που έχουν κάνει και να μην αφήνουν τον καθένα έξω και να κινδυνεύει ο κόσμος. Να μη χυθεί άλλο αίμα. Θα το τραβήξουμε μέχρι το τέρμα»

Είχε παρασύρει και τραυματίσει έναν άντρα στα Χανιά

«Κινητή βόμβα» χαρακτήρισε τον 33χρονο Γάλλο που σκότωσε την 36χρονη Ράνια στην Ανώπολη Ηρακλείου στην Κρήτη ο δικηγόρος της οικογένειας της αποκαλύπτοντας ότι ο δράστης είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο την 1η Δεκεμβρίου σε βάρος ενός άνδρα στα Χανιά.

Όπως είπε ο Γιώργος Κοκοσάλης, «ο 33χρονος Γάλλος επιτέθηκε με τον ίδιο τρόπο σε συμπολίτη μας στα Χανιά που πέρασε από ιατροδικαστή και ο οποίος συγκράτησε το αριθμητικό μέρος της πινακίδας. Χθες, αφού είδε τα βίντεο, ταχτοποίησε το αυτοκίνητο, προσέτρεξε στο ΑΤ Χανίων που κατέθεσε τη μήνυση και κατέθεσε ότι ήταν αυτός ο άνθρωπος που προσπάθησε να τον πατήσει με το αυτοκίνητό του».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 36χρονης, το περιστατικό της 1ης Δεκεμβρίου σημειώθηκε στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων, 90χλμ. από εκεί που μένει ο Γάλλος. «Τον χτύπησε, τον πάτησε, νοσηλεύτηκε, έγινε μήνυση, πήγε σε ιατροδικαστή. Δεν είχε τίποτα ο Γάλλος με τον άνδρα που πήγε να πατήσει».

Μεταφέροντας την περιγραφή του άνδρα από τα Χανιά που παραλίγο να γίνει θύμα του 33χρονου Γάλλου, είπε ότι «εκείνη την ημέρα άκουσα φασαρία, κάποιος να μαρσάρει. Κατέβηκα κάτω και του είπα “τι κάνεις;”. Αυτός μου είπε “αυτή η γυναίκα πήγε να σε κλέψει” αλλά εγώ του εξήγησα ότι αυτό δεν ισχύει γιατί τη γυναίκα αυτή εμείς την ξέρουμε. Τότε πάτησε γκάζι και με παρέσυρε».

Όπως εξήγησε ο κ. Κοκοσάλης, ο Γάλλος αναζητήθηκε τότε στα όρια του αυτοφώρου αλλά δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί καθώς το θύμα του στα Χανιά είχε κρατήσει το αριθμητικό τμήμα της πινακίδας του αυτοκινήτου αλλά όχι τα γράμματα καθώς το όχημα φέρει γαλλικές πινακίδες».

Καρέ – καρέ οι κινήσεις του 33χρονου Γάλλου μετά τη δολοφονία της Ράνιας

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το patris.gr, φαίνεται ο 33χρονος Γάλλος να περπατά στο δρόμο από Ανώπολη προς Κοκκίνη Χάνι, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρος της 36χρονης Ράνιας.